Polgármesterek firkálták össze a boroscimkéket

Borászportál
2014. december 02., 11:36


Furmint és egri bikavér lett Debrecen város bora. És az megvan, hogy mi történik, hogyha polgármestereket engednek a palackok közelébe?
Polgármesterek firkálták össze a boroscimkéket
 
A Szent Tamás pincészet 2013-as évjáratú MÁD Furmintja és a St. Andrea pincészet 2012-es évjáratú, Áldás nevű egri bikavére lesz 2015-ben Debrecen város fehér, illetve vörös bora.
Polgármesterek firkálták össze a boroscimkéket
A hírt a III. Debreceni Bormustra megnyitóján jelentette be Papp László, a város polgármestere. A borok kiválasztásban a Debreceni Borozó munkatársainak bírálatára és ajánlására támaszkodtak.
A város borának első palackjait Papp László Debrecen, Habis László Eger és Tatárka József, Mád polgármestere látta el kézjegyével. A város borait ifj. Szepsy István, a Szent Tamás pincészet és ifj. Lőrincz György, a St. Andrea pincészet borásza mutatta be.
 
A III. Debreceni Bormustrán a Debreceni Borozó című folyóirat tesztjein legjobban szereplő TOP20 borászat - Thummerer Pincészet, Gál Tibor Pincészet, Orsolya Pincészet, Besenyei Pincészet, Kovács Nimród Pincészet, Gróf Buttler Pincészet, St. Andrea Pincészet, Egri Borvár - Tóth Ferenc Pincészet, Csernyik Pince, Szőke Mátyás és Zoltán Pincészet, Babiczki Pincészet, Mezei Pincészet, Szent Tamás Pincészet, Disznókő Pincészet, Tokaj Nobilis Pincészet, Tokaj-Hétszőlő Szőlőbirtok, Holdvölgy Birtok, Béres Szőlőbirtok, Pendits Szőlőbirtok, Basilicus Pincészet - 75 kimagasló minőségű borát kóstolhatták meg az érdeklődők. A bormustra díszvendége az idén a badacsonyi borvidék négy pincészete, a Málik Pince, a Csobánci Bormanufaktúra, a Borbély Pincészet és a Laposa Családi Birtok volt.
Winelovers borok az olvasás mellé