Simon Péter: A magyar bor a világ legjobbjaival is felveszi a versenyt

Borászportál
2014. március 25., 12:13


ProWein - Nagy az érdeklődés a magyar borok iránt a világ vezető borszakmai vásárán, a düsseldorfi ProWein kiállításon, és a számos szakmai érdeklődő is megerősíti, hogy a magyar bor felveszi a versenyt a világ élvonalbeli boraival - közölte a Magyar Turizmus Zrt. (MT Zrt.) hétfőn.
Simon Péter: A magyar bor a világ legjobbjaival is felveszi a versenyt
 
Simon Péter: A magyar bor a világ legjobbjaival is felveszi a versenyt
Magyar stand a ProWEin-on (Fotó: Nemzeti Borkiválóság Program / Facebook)
A Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Vezérigazgatósága (AMC) által szervezett magyar közösségi stand 225 négyzetméternyi területen, ezúttal már 26 kiállítóval várja a látogatókat. A kiállítás történetében először - az AMC segítségével - több magyar borász is bekerült boraival a vásár "Prémium borok - legjobb minőség, legjobb ár" mottóval szervezett központi kóstolózónájába.
"Számos szakmai érdeklődő erősítette meg a napokban azt meggyőződésünket, hogy a magyar bor felveszi a versenyt a világ élvonalbeli boraival" - idézi a közlemény Simon Pétert, a Magyar Turizmus Zrt. agrármarketing vezérigazgató-helyettesét.
A standon a kialakított kóstolórészben négy kategória borait mutatják be: a furmint, a kadarka és kékfrankos mellett a Nemzeti Borkiválóság Program magyar fajtaborai is megjelennek. A borok mellett kihelyezett kártyák segítik a tájékozódást, emellett hostessek is az érdeklődők rendelkezésére állnak.
A Mandiner.bor helyszíni tudósítása innen érhető el.
Az idén 20. születésnapját ünneplő düsseldorfi ProWein-ra, a világ legnagyobb bor szakkiállítására a világ minden tájáról érkeznek borkereskedők, importőrök, vendéglátóipari beszerzők, valamint borokkal és borászattal foglalkozó egyéb szakemberek, közöttük magas a vezető beosztásúak aránya. Tavaly 48 ország 4796 kiállítója vett részt a ProWein-on, megjelenésük több mint 45 000 szakmai látogatót vonzott. A kiállítás töretlen, dinamikus fejlődésének Magyarország több mint 10 éve részese kiállítóként - közölte az MT Zrt..
 
Winelovers borok az olvasás mellé