Tokajival ünnepeltek Budapesten a világ vezető borszakértői

Borászportál
2014. március 07., 09:27


VinCE Budapest - Március 1-jén szombaton este gyűltek össze közös ünneplésre a február 28. és március 2. között megrendezett V. VinCE Budapest Wine Show legbecsesebb vendégei, köztük neves előadók, borvásárlók, valamint bor- és gasztroszakírók. Az illusztris vendégsereget – köztük a Master of Wine szakembereket – stílusosan az ország zászlós borvidéke, Tokaj köszöntötte.
Tokajival ünnepeltek Budapesten a világ vezető borszakértői
 
Tokajival ünnepeltek Budapesten a világ vezető borszakértői
Tombor András és Jane Masters MW
Az est támogatója és főszervezője a Tokaj Kereskedőház Zrt. volt, amely a helyszínválasztással, a hangulattal és minden apró részlettel azt hangsúlyozta, hogy Tokaj megújul, új korszak kezdődik, a világ Budapesten egybegyűlt vezető szakemberei pedig ebből az új szellemből kaptak ízelítőt a rendezvényen. A vadonatúj, trendi belvárosi bár, a Kiosk ehhez tökéletes hátteret biztosított, az audioélményt pedig Lukács Miklós cimbalomművész és együttese, illetve Szépfy Zsombor DJ biztosította. Az asztaloknál egy-egy tokaji borász ült, hogy ezzel is elősegítsék a vendégek információéhségének kielégítését.

A vacsora elején Tombor András, a Tokaj Kereskedőház felügyelőbizottságának elnöke köszöntötte a vendégeket. Beszédében arra biztatta a szakembereket, hogy kóstoljanak több tokaji bort, és egyben ígéretet tett arra, hogy néhány éven, de maximum tíz éven belül Tokaj ott lesz a világ legjelentősebb prémium bormárkái között.
 
Tombor András a Master of Wine Intézet nevében Jane Masters MW-t, az intézet elnökhelyettesét köszöntötte (aki az intézet első számú európai vezetője), és átnyújtott neki egy palack 1956-os évjáratú muzeális tokaji aszút. Jane Masters nem hazudtolta meg borértői mívoltát: még az est során megbontatta a palackot, hogy szakértőtársai is részesei lehessenek a nem mindennapi élménynek.

A vendégek részéről Charles Metcalfe brit borszakíró és televíziós személyiség mondott köszöntőt, aki elmondta, hogy lenyűgözi a tokaji terroir és a szőlőfajták, elsősorban a furmint.

A vendégek a háromnapos rendezvény csúcspontjának tartották az estet, a tokaji borokról pedig szuperlatívuszokban beszéltek.
Winelovers borok az olvasás mellé