Úgy fest tényleg működik: 2 pohár bor esténként segít a fogyásban

Borászportál
2016. március 13., 20:45


Fantasztikus hírt közölt a cabernet rajongók számára a Washingtoni Állami Egyetem és a Harvard. A két intézmény legutóbbi tanulmánya igazolta, hogy a lefekvés előtt fogyasztott 2 pohár bor lehet a csodamódszer, mely segít a fogyásban. 
Úgy fest tényleg működik: 2 pohár bor esténként segít a fogyásban
Fotó: Bt.com
Mindezért pedig az oly nagyra becsült, és a vörösborokban megtalálható rezveratrol nevű polifenol felelős. Ez az anyag a „fehér zsírt” „bézs zsírrá” (ezt a verziót sokkal könnyebb elégetnie a szervezetnek) változtatja - állítja a washingtoni egyetem tanulmánya.
A Harvard dolgozata még ennél is tovább megy: 13 éven keresztül 20 ezer nő bevonásával zajló kutatásuk megállapította, hogy aki naponta két pohár bort megiszik, az 70%-kal kisebb valószínűséggel lesz túlsúlyos.
 
Úgy fest tényleg működik: 2 pohár bor esténként segít a fogyásban
Nagy rezveratrol

És miért pont este igyunk vörösbort? A rezveratrol segít csökkenteni az étvágyat, vagyis 1-2 pohár vörösbor elfogyasztása után sokkal kevésbé valószínű, hogy a hűtőt keresnénk egy kis nassolni valóért, arról nem is beszélve, hogy jobban is alszunk tőle.
 
Ha pedig nem szeretnénk egy palack vörösbort tartani az éjjeli szekrényünkön, akkor fogyasszunk sok áfonyát, epret és szőlőt, hiszen ezek is tökéletes rezveratrol források!
 
(Via - Fordította: Varga Andrea)
Winelovers borok az olvasás mellé