Új támogatás szőlőültetvények szerkezetátalakítására

Borászportál
2013. március 04., 17:18


Felhívás - A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) felhívja a gazdálkodók figyelmét, hogy a szőlőültetvények szerkezetátalakításához és -átállításához a 2012/2013 borpiaci évtől igényelhető támogatás feltételeiről szóló 142/2012. (XII. 27.) VM rendelet alapján a 2013. március 1. és 2013. március 31. közötti időszakban lehetőség nyílik a tervezett ültetvény-korszerűsítési munkákat összefoglaló „egyéni tervek” benyújtására.
Új támogatás szőlőültetvények szerkezetátalakítására
 
A benyújtási időszakban egy kérelmező kizárólag egy egyéni tervet nyújthat be, amelynek összhangban kell lennie a borvidék hatályos szerkezetátalakítási és -átállítási tervével. A borvidéki szerkezetátalakítási és -átállítási tervek a 47/2013. (II. 25.) MVH Közlemény mellékleteként megtekinthetők.
Egyéni tervet az a természetes személy vagy gazdálkodó szervezet nyújthat be, aki/amely a szerkezetátalakításban részesített vagy részesíteni kívánt ültetvény használója, és rendelkezik érvényes, az MVH által kiadott telepítési engedéllyel. Az egyéni terv benyújtása előtt szükséges meggyőződni a földterület tényleges tulajdonviszonyairól. Amennyiben a tevékenység nem saját tulajdonú, illetve más jogával terhelt ingatlanon valósult vagy valósul meg, úgy az egyéni tervhez csatolni kell a 142/2012. (XII. 27.) VM rendelet 4. számú melléklete szerinti hozzájáruló nyilatkozatot. Az egyéni terv nyomtatványai megtalálhatók a 4/2013. (I. 18.) MVH közlemény mellékleteiként a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal honlapján, a www.mvh.gov.hu címen. A kitöltéshez már segédlet is rendelkezésre áll a weboldalon.
 
Winelovers borok az olvasás mellé