Vivino értékelések az árak mellett?


2016. június 25., 07:23


Hét évvel ezelőtt Heini Zachariassen egy borüzlet széles kínálatának polcai előtt állva rájött, hogy nem lesz ez így jó. Hogyan választhatna ennyi bor közül, ha tényleg jót szeretne venni, és nem csak a címke szépsége alapján szeretne dönteni?
Vivino értékelések az árak mellett?
Miután magánbefektetőknek eladta számítástechnikai biztonsági kérdésekkel foglalkozó cégét, 2010-ben megalapította a Vivinot, mely akkor még csak egy volt az Apple 600 boros applikációja között, ma viszont piacvezető a maga 17 millió felhasználójával. 
 
Zachariassen elmélete szerint ha az Amazonon böngészhetünk könyv-, vagy az IDMB-n filmajánlókat, miért ne kaphatnánk megfelelő tanácsokat borra is? A legkeresebb értékelési források ma a Wine Spectator és Wine Searcher, akik a világ bor kínálatának csak egy szűk részét fedik le, értsd: míg a Spectatoron évi 20.000 bort értékelnek, a Vivinora napi 100.000 vélemény érkezik. Mivel az eredmények szoros összhangban vannak, a vásárlók döntéseinek megkönnyítése érdekében érdemes lehet összefogni a borszaküzletekkel is.
 
Ennek persze másik oldala is van, az emberek ugyanis ha mondjuk 1000 forintot szánnak egy üveg borra, viszont biztosan tudják az 1500 forintosról, hogy jó minőségű, akkor esélyesebb, hogy a drágábbat fogják levenni a polcról - írja a Forbes.
 
 
A dán vállalkozó éppen ezért a Marsh nevű amerikai üzletlánccal már meg is állapodott, hogy a borüvegektől roskadozó polcokon a Vivino értékeléseit is feltüntetik, és idén további 6 üzletlánccal is tervezi a megállapodást - ugyanis ez mindenkinek előnyös. Értékelések tekintetében a Vivino egyedülálló információkkal rendelkezik - az utóbbi két hónapban pl. 5,6 millióan használták -, és ezek az adatok a borszaküzleteknek is hasznosak, pláne ha bevételt szeretnének növelni.
 
Az üzlet legfontosabb része most a kereskedők és borászok promóciója, mellyel minden Vivino használó szembesülhet. Mivel nagyon kevesen vásárolnak még bort neten (Hiszen minek rendelnénk, ha úgyis csak egy palackot veszünk?), ezért fontos, hogy a kereskedők bekapcsolódásával a vásárlók nemcsak borajánlásokat kapnak, de azt is megtudhatják, hogy az adott tételt melyik hozzájuk legközelebbi borszaküzletben szerezhetik be - majd.
 
A Vivino növekedése ellenére továbbra is óvatosan kezeli az értékeléseket, hogy mi, a vásárlók magabiztosan támaszkodhassunk rá bármikor, bárhol.
Winelovers borok az olvasás mellé