A Borászportál.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az adatvédelmi információkról itt olvashat.
Elfogadás

Tanulni a borokról szerencsére nem csak a hivatásos borászok kiváltsága, egyre többen szeretnék tudatosan élvezni azokat. De vajon hol kezdjük, ha elindulnánk ezen az úton? Mi mindenre tanítanak meg minket a borkóstoló kurzusok, a sommelier-iskolák vagy épp a boros élményestek?
A rozék világa hihetetlenül változatos: lehetnek üdék és játékosak, akár egy nyári szellő, vagy gyümölcsösen zamatosak, mint egy friss eper. Találunk köztük virágos karaktereket, melyek egy tavaszi mező illatát idézik, és léteznek komolyabb, testesebb változatok, amelyek elegáns hordós jegyeket és hosszabb érlelhetőséget is kínálnak. A Borkollégium szeptember 19-i tematikus mesterkurzusán most 28 gondosan válogatott tételen keresztül ismerheted meg, hogyan válik a rozé a világ különböző pontjain egyedivé és utánozhatatlanná!
Egy nyílt levélben borászok, szakértők, orvosok és közéleti szereplők közösen állnak ki a borkultúra értékei mellett, hangsúlyozva annak pozitív hatásait, miközben határozottan elutasítják az alkohol öncélú fogyasztását. A Borászportál mindezekkel az értékekkel azonosul, és kezdettől fogva részt vesz a kulturált borfogyasztás népszerűsítésében.
A negyedik éve megrendezett Winelovers Wine Awards nemzetközi borverseny lebonyolítására június 29. és július 1. között került sor a margitszigeti Ensana Thermal Hotelben. A szervezők több mint ezer, egészen pontosan 1063 nevezésről adtak hírt; a tételek 13 országból érkeztek a tapasztalt zsűri elé. Idén a magyarországi Auchan is aktív szerepet vállalt a verseny promotálásában: az üzletláncnak köszönhetően közel 200 tétellel a retail lett az egyik legnépszerűbb nevezési kategória.
Június 19-én Estorilban, a Gourmand International Awards-on kapott nemzetközi elismerést a kétnyelvű TokajGuide ötödik kiadása. A hiánypótló kiadványt hazánk legismertebb borvidékéről ‘Best Wine Tourism Books - Europe’ kategóriában díjazta a gasztronómiai és italos könyveket immár 30 éve szemléző World Cookbook Fair.
Rengeteg mítosz él a köztudatban, amelyek sokszor indokolatlanul korlátoznak bennünket. A bor-étel párosításokkal sincs ez másképp. Cikkünkben ezek közül rombolunk le néhányat, hogy kiléphessünk a sztereotípiák börtönéből, és ételeinkhez bátrabban és tudatosabban párosíthassunk borokat.