Egy utánozhatatlan élménytúra a villányi dűlők között Polgár Zoltánnal

Borászportál
2018. augusztus 14., 11:47


Polgár Zoltán úgy ismeri a Villányi Borvidéket és annak a dűlőit, ahogy e vidék nagy öregjei  is csak kevesen. Egy vele közös túra örök élmény marad mindenki számára. 
Egy utánozhatatlan élménytúra a villányi dűlők között Polgár Zoltánnal
Az 1996-ban Év Bortermelője díjjal kitűntetett borász által vezetett kirándulások messzeföldön híresek. Szakmai, irodalmi, történelmi ismeretekkel fűszerezett „hegyi túrái”utánozhatatlanok és rendkívül közkedveltek a villányi borok  és a borvidék szerelmesei körében.
 
„Hatalmas élmény volt Polgár Zoltán Úrral ez a dűlő túra! Mai napig emlegetjük.”
(Kinga)
 
Polgár Zoltán tudása, csillogó szeme, melegséget árasztó kellemes orgánuma, lelkes előadása magával ragadja, elbűvöli a vele együtt túrázókat, az őt hallgatókat. (Hasonló élményben lehet részük azon borkedvelőknek is, akik vele járják be a Polgár család zegzugos pincéjét, hogy a borkápolnában pár bor kóstolása mellett áhítattal adózzanak a bornak és a szellemének is.)
 
Egy utánozhatatlan élménytúra a villányi dűlők között Polgár Zoltánnal
 
„Zoli bácsi, Ő maga egy IKON”
(Judit)
 
„A dűlőtúra felejthetetlen élmény volt."
(Attila)
 
A dűlők között túrázók részletes, sőt minden igényt kimerítő ismereteket hallhatnak Villány klímájáról, a különböző területek mikroklímájáról talajtani adottságairól, a talajszelvényekről, és a tőkeművelés formáiról. E közben megismerhetnek számos dűlőt, úgy mint a Jammertal, Remete, Csillagvölgy,  Kopár, Ördögárok, Agancsos, Hunyadi, Bocor. Hallhatnak a hegy élővilágáról, a rómaiak szőlő- és borkultúrájáról, az 1687-s győztes Nagyharsányi csatáról, csakúgy, mint a szocialista korszak kezdetén épített, déli határvédelmi bunkerokról.
 
„Köszönjük a felejthetetlen élményt”
(B. család)
 
„Köszönjük, Köszönjük, hogy vannak és azt is, hogy hűek maradtak önmagukhoz!"
(Kinga)
 
Egy utánozhatatlan élménytúra a villányi dűlők között Polgár Zoltánnal
 
Túráinak kedveltségét mi sem bizonyítja jobban, mint a rengeteg dicsérő szó, mondat Zoltán vendégeitől. A legutóbbi túrán a budapesti 5 éves Kristóf jelentette ki, hogy ő bizony Villányban marad a Polgár Panzióban és „Zoli bácsitól” fog borászatot tanulni.
 
„A dűlőtúrán nemcsak a borvidék szépségét, a gazdák gondosságát, hanem Polgár Úr nagy szakmai tudását, meleg szívét is megismerhettük.” (Adri)
 
Winelovers borok az olvasás mellé