Íme a lista a már kapható 2017-es újborokról

Borászportál
2017. szeptember 16., 08:45


Míg Franciaországban szigorúan november harmadik csütörtökéhez kötik az újborok debütálását, itthon már megérkeztek a legelső 2017-es tételek. Nézzük csak, melyek is ezek!
Íme a lista a már kapható 2017-es újborokról
Az idei évben a nagyon meleg nyár következtében extrém korán elkezdődött a szüret. Ennek megfelelően az újborok megjelenése is előbbre csúszott. Évtizedekkel ezelőtt elképzelhetetlen lett volna, hogy alig ért véget a nyár és máris itt van 2017 első bora - ráadásul mindjárt több is. Lássuk hát a kínálatot:
 

Lisicza, Primőr Rozé

2017 első rozéja egyenesen Pécsről. Néró szőlőből, augusztus 5-i szüretből. Egyelőre másfél literes magnum palackban a Borhálónál. 
 

Varga, Csabagyöngye

Már hagyomány a badacsonyi kombinátnál, hogy minden évben kihozzák "az év első borát", ami mindig egy könnyed csabagyöngye. A pincészet honlapján megvásárolható. 

 

Szentpéteri Borház, Néró rosé

A Borháznál folyóborként illetve már palackos formában is kapható a kiskőrösi pincészet új rosé bora. További részletek a facebook oldalukon olvashatók, IDE kattintva. 
 

Taschner Bor és Pezsgőház, Soproni Irsai Olivér

A szintén a korán érkezők között számon tartott soproni Taschner pincészet idén sem okozott csalódást, már kapható a 2017-es friss, ropogós Irsai Olivér bora. Például ITT.
 

Mészáros Borház, Irsai Olivér

Most kaptuk a fülest, hogy a 2017-es Pécsi Napokon is kapható már az idei palackozott Mészáros Irsai Olivér, amely üde és kirobbanóan gyümölcsös, mint mindig. 
 

Vylyan Kakas Rozé

Ebben a pillanatban landolt a postaládánkban a hírlevél, miszerint elkészült a villányi Vylyan pincészet első 2017-es bora is, a "szamócabomba" meg is rendelhető a honlapjukon.
 
További borászatok kóstoltatták illetve kóstoltatják már az ősz eleji borfesztiválokon (igaz, egyelőre "pult alól") a 2017-es tételeiket. Így tett például az etyeki Haraszthy Pincészet is az Irsai Olivérjével, így valószínüleg nem tévedünk nagyot, ha azt mondjuk, hamarosan újabb 2017-es borokkal találkozhatsz a boltok polcain.
Winelovers borok az olvasás mellé