Kékfrankos, most!

Borászportál csapat
2015. április 25., 13:30


Ma délután fél egykor a Tőkések kékfrankos mesterkurzusával kezdetét vette a második Kékfrankos MOST Nagy Kékfrankos kóstoló Budapesten, a Sofitelben. Munkatársaink a helyszínen vannak és mentőorvost megszégyenítő alaposággal tartják rajta az ujjukat a rendezvény ütőerén. Élő!
Kékfrankos, most!
 
A Kékfrankos MOST! egy egész hónapig tartó, a kékfrankos szőlőfajtát a középpontjába állító programsorozat, amelynek a legtöbb kékfrankost felvonultató kóstolója ma van a Sofitel Budapestben.
 
Ez a szőlőfajta - hogyha csak a kékszőlőket nézzük - a legelterjedtebb hazánkban. Kedvelt rozé- és silleralapanyag, vörösborként pedig készíthető belőle mindennapi fogyasztásra szánt könnyű, gyümölcsös bor, vagy tartalmas, a terroirjegyeket átadni képes prémium tétel. Ezt a sokszínűséget tapasztalhatják meg a Kékfrankos MOST Nagy Kékfrankos Kóstoló vendégei.
 
Kékfrankos, most!
 
Aki mélyebben szeretne megismerkedni azzal, mit tud a kékfrankos, meghallgathatja a mátrai Tőkések borászkör tagjainak előadását, Dr. Tar Ferenc a burgenlandi Krutzler borászat borairól szóló mesterkurzusát, vagy részt vehet a Junibor tagjainak vezetett kékfrankos kóstolóján.

A sétáló kóstoló egészen este 10 óráig tart, szóval garantált, hogy a végére mindenki bágyadt/elégedett mosollyal tér majd nyugovóra, megerősítve abban a hitében, hogy a kékfrankos az egyik legkirályabb szőlőfajta.
 
Ez pedig egy bónusz fotó, amin egy rajz látható, amit az egyik tavalyi mesterkurzuson készített a vörösborok által ihletett ismeretlen művész. Ha lenne festékszórónk, már rég felnyomtuk volna valamelyik falra a Filatorigátnál, yo!
 
Kékfrankos, most!
Winelovers borok az olvasás mellé