Koch Pálma, a tudatos

Borászportál
2020. augusztus 18., 07:15


Minden egyes mondata komoly, érett gondolkodásra vall. A hajós-bajai Koch Pálma még csak 24 éves, de már 3 kontinens borászataiban dolgozott, nem rég bemutatta első saját borát és határozott tervei vannak a jövőt illetően is.
 
Koch Pálma, a tudatos
Fotó: Rajnai Attila
 
Az alábbiakban részletet közlünk a Winelovers 100 - A 100 legjobb magyar bor magazinban megjelenő írásból. A magazin szeptember 17-én kerül az újságárusokhoz, de ha most előrendeled, te már 10-én böngészheted Magyarország 100 legjobb borának listáját. Ráadásul az előfizetők most ajándékot is kapnak. További részletek és előfizetéssel kapcsolatos tudnivalók itt érhetők el.
 
„Ha nem Koch Csaba lánya lennék, lehet, most nem beszélgetnénk” – válaszolja Koch Pálma arra a kérdésre, vajon könnyebb vagy nehezebb érvényesülnie a 2019-ben az Év Bortermelőjének választott borász lányaként. Ez az „örökség” azonban nem mindig olyan könnyű – teszi rögtön hozzá. „Amikor elkezdtem kiállítóként rendezvényekre járni, mindenki magától értetődőnek vette, hogy az összes szakmai kérdésre tudom a választ.” Tisztánlátása és megfontoltsága korát meghazudtoló, elképzelései, a szakmáról alkotott véleménye nem kevésbé, így a „híres apuka” nem is kerül többet szóba a beszélgetés során.
 

Pálma már a Szent István Egyetem első éves szőlész-borász szakos  hallgatójaként elindult világot látni. A nagy álom a „spanyol nyelv és az emberek habitusa” miatt Dél-Amerika volt, de a fiatal lány itt is remekül mérte fel, hogy ezt két lépcsőben tudja megvalósítani: először a kaliforniai Napa-völgybe jelentkezett, ahova angol tudása miatt könnyebben vették fel, ez a szakmai gyakorlat viszont már a déli féltekén is megfelelő ajánlólevélnek számított.
 
Ha tudni szeretnéd, Pálma édesapja mellett kit tekint példaképének és hogy mennyire van megelégedve az első saját készítésű borával, olvasd el a teljes cikket a szeptember 17-én megjelenő Winelovers 100 - A 100 legjobb magyar bor magazinban. Fizess elő már most, hogy tiéd legyen az ajándék is!
 
Winelovers borok az olvasás mellé