1 nap 1 bor a karanténra (#40): Disznókő 5 puttonyos Aszú 2011

Borászportál
2020. április 30., 09:52


Befejező részéhez érkezett a Winelovers webshop borait ajánló 40 részes sorozatunk. Reméljük, találtál pár kedvedre valót, amivel kellemesebbé tehetted a karantént. Látogasd továbbra is a webshopunkat a folyton változó kínálat és akciók miatt. Mi mással búcsúzhatnánk most, mint a borok királyával? Egészségedre!
1 nap 1 bor a karanténra (#40): Disznókő 5 puttonyos Aszú 2011
Giovanni Boccaccio 1348 és 1353 között írta meg Dekameron című művét, a reneszánsz irodalom egyik legjelentősebb alkotását. A kötet egy novellagyűjtemény: a kerettörténet szerint hét nő és három férfi egy vidéki kastélyba menekül az 1348-as firenzei pestisjárvány elől. Történetek mesélésével szórakoztatják egymást, mindenki minden nap mond egy-egy mesét, így tíz nap alatt száz történet hangzik el. Mi a járvány elmúlásáig minden nap egy borról fogunk neked mesélni, amit azonnal meg is tudsz rendelni.

 
Disznókő 5 puttonyos Aszú 2011 (0,5l)
 
Atipikus, forró és száraz évjárat remekbe szabott bora, 2011-ben erre szinte csak a Disznókő volt képes egész Hegyalján. Vastag, de nem túlzó, az erőteljes botritiszesség dacára is hibátlan szerkezetű, közepesnél testesebb, és nagyon "borszerű" aszú. Arisztokratikus, kristálytiszta, és két-három pohárral is meg lehet inni belőle. A bor 2019-ben felkerült a Winelovers 100 - a 100 legjobb magyar bor listájára.
 
 
Ajándékok a vásárláshoz
 
30 ezer forint feletti rendelés esetén Winelovers merchandise termékkel, 50 ezer forint felett egy palack 2500 forint értékű borral, 100 ezer forint felett pedig egy tokaji aszúval lepünk meg téged. A választható ajándékok listáját itt találod meg.

Szállítási díjak és átvételi módok

Már 10 ezer forint feletti vásárlás esetén INGYEN hozzájuthatsz a megrendelt boraidhoz. Kattints a részletekért!
 
Fizetési módok

A Winelovers webshopban lehetőség van az online fizetésre és a banki átutalásra, így nem kell készpénzt vegyél a kezedbe, vagyis gyakorlatilag nullára tudod redukálni a fertőzésveszélyt.
 
A karantén szó eredetileg a 14. századi Quaranta giorni olasz kifejezésből ered, ami negyven napot jelent, a hajók és a hajózó személyzet 40 napos elszigeteltségét jelentette, mielőtt beléptek volna a velencei kikötőbe, ugyanis ennyi idő alatt kiderült, van-e ragályos beteg a hajón. A járványok elterjedésének megakadályozására irányuló intézkedés során Velencében már 1374-ben elrendelték a 30 napos („Trentana”), később 40 napra (Quaranta) meghosszabbított zárlatot és a betegeket a Lazzaretto Vechio nevű szigetre száműzték. (forrás: Wikipédia)
 
Winelovers borok az olvasás mellé