4 érv amellett, miért vegyél részt a Winelovers Selection vakkóstolón

Winelovers
2022. február 04., 13:10


Még nem jártál vakkóstolón? Most itt a lehetőség: részt vehetsz egy új borsorozat első tételének kiválasztásában.
4 érv amellett, miért vegyél részt a Winelovers Selection vakkóstolón
A Winelovers márka új borsorozatának, a Winelovers Selection-nek egy sauvignon blanc fajtabor lesz az első tétele, amelynek kiválasztásában Te is segíthetsz.
 
Hogy miért kihagyhatatlan ez egy borkedvelő számára?
1. A tanulás, a fejlődés miatt
Biztosan nem véletlenül tévedtél erre az oldalra, és érdeklődsz a borok világa iránt. Az ismereteid a borokról érzéki tapasztalások által is bővülnek. Egy szakértő vakkóstolás nagyon sok mindent oda tud tenni a meglévő tudásod mellé. Annál is inkább, hiszen a Winelovers vakkóstolón a szakma krémjétől tanulhatsz: a Borkollégium elismert oktatói és a Winelovers 100 - A 100 legjobb magyar bor zsűritagjai biztosítják az esemény szakmaiságát. Tőlük tudhatod meg, hogyan zajlik egy borbírálat, miként pontozzák a borokat,
betekintést nyerhetsz a sokszor misztikum övezte borversenyek különleges világába.
A kiválasztás végére igazi bennfentessé válhatsz! Többek között megtudod, mi az a BLIC (Balance-Length-Intensity-Complexity) rendszer, amely segít eligazodni a további kóstolásaid során is. 
 
2. A sauvignon blanc stílusok megismerése miatt
A hazai sauvignon blanc stílusok profi ismerője leszel: a vakkóstolón ugyanis különböző pincészetek hazai tételeit kóstolhatod meg. Ezt a fajtát imádják az egész világon, mert kirobbanóan friss és gyümölcsös aromavilága könnyen felismerhető és ellenállhatatlan.
 
3. Az előjegyzési lehetőség miatt
Elsők között jegyezhetsz elő ugyanis arra a borra, amelynek a teljes kiválasztási folyamatában részt vettél! Te döntesz: 3 vagy 6 palackra tartasz igényt a kóstolók által legjobbnak tartott tételből. Ezt aztán mutogathatod a barátaidnak! De a legjobb, ha őket is elhozod a vakkóstolóra, és együtt választjátok ki a legkiválóbb bort.
 
4. A közösségi élmény miatt
Akár barátokkal jössz, akár egyedül érkezel, a borok szeretete garantáltan összekapcsol a többiekkel, a közös borkóstolás során új barátokat szerezhetsz, kapcsolatokat építhetsz. Nem kérdés, hogy emlékezetes élmény vár rád!
 
 
Winelovers borok az olvasás mellé