7 ok, miért óriási hiba elszalasztani a Winelovers Grand borfesztivált

(X)
2021. december 16., 11:40


Az együtt töltött idő, a közös élmények az elmúlt években mindennél fontosabbá váltak. A borkóstolásnál jobb közösségi élményt aligha találsz: a Winelovers Grand nagykóstolót senki sem mulaszthatja el, aki szereti a bort.
7 ok, miért óriási hiba elszalasztani a Winelovers Grand borfesztivált
A 2022. március 19-én megrendezésre kerülő Winelovers Grand Nagykóstoló tényleg minden borkedvelőt megmozgat. Már a neve is sugallja, hogy grandiózus eseményről van szó, amelyen hazai és nemzetközi borok sokaságával ismerkedhetsz meg. Idén emellett különösen sokat tanulhatsz is a borokról, hiszen a rendezvény központi eleme az edukáció lesz ingyenes pop-up előadásokkal és mesterkurzusokkal. Gyere és kezdd a fesztiválszezont a legjobb borok társaságában!
 
Miért érdemes ellátogatni a Winelovers Grand Borfesztiválra? 
 
1. A Winelovers Grand-on több mint 150 hazai bor- és pezsgőmárka képviselteti magát több mint 700 tétellel, ehhez jön még több mint 50 nemzetközi márka további legalább 100 féle bora. A Grand egy olyan nagy volumenű esemény, amely borstílusok széles spektrumát vonultatja fel. Ha egy széles merítést akarsz a jelen magyarországi boraiból, mindenképpen ott a helyed! Ha akad barátod, akit inkább a sör vagy a pálinka érdekel, őt is hozhatod, hiszen prémium párlatok, és kézműves sörök is várnak rátok. Leírni sem merjük, de ezzel együtt több mint 1000 kóstolható tétel szerepel majd a borfesztivál kínálatában.
 
2. A legtöbb bort felvonultató sétálótéren kívül számos kisterem vár nagy borokkal. 
A Furmint&Olaszrizling teremben a két hazai fajta legszebb tételeit kóstolhatod végig. A 200 nm-es, leválasztott terem nyugodt ismerkedést tesz lehetővé a hazánk két legjelentősebb fehér borszőlő fajtájából készült borokkal. További információk.
A nemzetközi borok termében a kóstolható borsort a Borkollégium oktatói állítják össze a londoni székhelyű Wine & Spirit Education Trust (WSET) intézet által a közép- és felsőfokú tanfolyamra javasolt bortípusok, kategóriák és stílusok közül válogatva. A tételek között erősített borok is szerepelnek majd. További információk.
A csúcsborok termében, a nemzetközi boros rendezvények mintájára bevezetett különteremben, elmélyült kóstolást teszünk lehetővé. Az érdeklődők külön asztalnál ülve, minden zavaró tényező kiszűrésével tesztelhetik a csúcskategóriás borokat, sommelier-k segítségével. További információk.
A VIP terem extra catering-gel és kizárólag a Royal Lounge teraszon elérhető tételekkel vár. További információk.
 
3. A borokról nem lehet eleget tanulni, a kóstolás mellé kapott szakértő magyarázat pedig segít, hogy boros tudásod hatványozottan fejlődjön. Ezért az edukációt, az idei évben is rendezvényünk központi elemévé tesszük. Legfontosabb célunk ugyanis az, hogy vendégeink minél több ismerettel és oktatási anyaggal gazdagodjanak az esemény során, hogy “értő” borfogyasztóvá váljanak. Partnerünk ebben hazánk legrégebbi, legelső boriskolája, a Borkollégium, valamint a borfogyasztók oktatását világszinten egységes sztenderdek mentén lebonyolító londoni székhelyű Wine & Spirit Education Trust (WSET). A borok adottak lesznek, mi pedig hozzá tesszük a tudást is. A rendezvény egész ideje alatt ingyenes pop-up kóstolási tréningeket szervezünk, csak rajtad áll, hogy hová fejlődsz az este végére. 28 pop-up előadás vár.
 
7 ok, miért óriási hiba elszalasztani a Winelovers Grand borfesztivált
 
4. Hogy ne kelljen boros pohárral a kezedben jegyzetelned, a kóstolón ingyenes oktatási segédanyagokat biztosítunk, amelyeket magaddal vihetsz, hogy otthon is feleleveníthesd az este folyamán tanultakat. Ezenkívül ha részt veszel a tréningek valamelyikén, bortanfolyamokra, boros tankönyvekre felhasználható kiemelt kedvezményeket, valamint a Winelovers webshop-ba szóló kedvezmény kuponokat is kaphatsz. Mi biztosan tudjuk, hogy nem állsz meg: a borok világa olyan magával ragadó!
 
5. Az ingyenes borkóstolási tréningek mellett további  4 kiemelt mesterkurzuson is részt vehetsz, ahol a Borkollégium oktatói adnak elő olyan, “haladóbb” témákban, mint Syrah of the World, Olasz csúcsborok szelekciója, Szuperaszúk, A világ legdrágább vörösborai. Már a címek is sokat sejtetőek, hát még a borok, amelyeket ezeken a mesterkurzusokon megismerhetsz! 
  
 
7 ok, miért óriási hiba elszalasztani a Winelovers Grand borfesztivált
 
6. Mindenki más céllal érkezik egy borfesztiválra, és mi alkalmazkodunk ehhez a sokféleséghez. 
200 db mindössze 5900 Ft-os “A Jövő Borfogyasztója” jegyet hoztunk létre azoknak a 18-25 éves fiataloknak, akik ingyenes borkóstolási tréningjeink egyikén szeretnének megismerkedni többek között az örömszerző borivás és az ismeretszerző borkóstolás közötti különbséggel, a bor szerkezeti elemeivel, a borok minőségét befolyásoló tényezőkkel. A jegy megvásárlásának feltételei.
A borszakmában dolgozó kollégáink ismereteinek bővítését is célul tűztük ki, ezért 200, a borszakmában dolgozó résztvevő számára 9900 Ft-os jegyet biztosítunk az elővásárlási kedvezményen kívül eső időszakban is.
A teljesárú jegyek mellé további kiegészítő jegyek is elérhetőek lesznek: a nemzetközi borok termébe szóló belépőért december 31-ig csak 4900 Ft-ot kell fizetned. A sokszor oly nehezen beszerezhető külföldi tételek sokasága vár alig 5000 Ft-ért! Egyéb kiegészítő jegyek.
 
7. A helyszínen tombolát is vásárolhatsz, amelyekkel Winelovers Webshop és Borkollégium utalványokat, borokat, ZAX és Stelázsi kuponokat vagy akár Volvo élményvezetést is nyerhetsz. 
 
Winelovers Grand megrendezésének helyszíne: Corinthia Budapest
Időpont: 2022. március 19. szombat 11:00-22:00
 
Nincs olyan kóstoló, ahol ennél többet tanulhatnál a borokról. Óriási borkínálat, szakmai közeg és profi lebonyolítás - ez a Winelovers névjegye hosszú évek óta.
 
 
 

 
Winelovers borok az olvasás mellé