9 ok, hogy április 6-ra ne tervezz más programot, mint a Winelovers Grand

Winelovers
2024. március 09., 10:50


Az április 6-án megrendezésre kerülő Winelovers Grand Nagykóstoló évről évre a borrajongók széles tömegét mozgatja meg. Ezen a napon több mint 800 bor és számos program vár a Corinthia Budapest festői termeiben.
9 ok, hogy április 6-ra ne tervezz más programot, mint a Winelovers Grand
Miért kihagyhatatlan az esemény?
 
1. Mert a Winelovers Grand a borkóstolás határtalan lehetőségét nyújtja számodra, hiszen egyetlen jegy áráért korlátlanul kóstolhatsz több mint 800 borból válogatva. Dönthetsz úgy, hogy egy adott fajtát kóstolsz több pincészettől, haladhatsz borstílusok mentén vagy az egyszerűbb, illatos boroktól a nehezebb testes vörösekig, de ihatod egész este a kedvencedet is. A lehetőségek tényleg kimeríthetetlenek!
 
9 ok, hogy április 6-ra ne tervezz más programot, mint a Winelovers Grand
 
2. Mert a Csúcsborok és nemzetközi borok termében, a nemzetközi boros rendezvények mintájára bevezetett különteremben, az érdeklődők külön asztalnál ülve, minden zavaró tényező kiszűrésével tesztelhetik a csúcskategóriás borokat és nemzetközi válogatásokat. A csúcsborok a hazai termelők különleges tételeiből kerülnek válogatásra, a nemzetközi borokat pedig a Wine & Spirit Education Trust Level 1 & 2 & 3 Award in Wines kurzusok ajánlott tételei közül választják ki a szervezők a Borkollégium oktatóinak segítségével.
 
3. Mert a Winelovers rendezvényektől megszokott módon a VIP jegyek is elérhetőek, amelyek különféle kedvezményekre jogosítanak fel. Ilyen a VIP terembe való szabad belépés, extra catering, vagy a kizárólag a Royal Lounge teraszon elérhető tételek kóstolása. A Prémium VIP jegy Winelovers ajándékcsomagot is tartalmaz, valamint 5000 Ft értékű kupont a csúcsborok és nemzetközi borok termébe. Az All-in VIP jegy pedig 10 000 Ft értékű kupon használatára és az összes mesterkurzusra való szabad belépésre jogosítja fel tulajdonosát.
 
9 ok, hogy április 6-ra ne tervezz más programot, mint a Winelovers Grand
 
4. Mert boros tudásodat is bővítheted, hiszen a rendezvény kiemelt céljai között szerepel, hogy a vendégek minél több ismerettel gazdagodjanak az esemény során. A borok adottak, a Winelovers pedig hozzá teszi a tudást is. A rendezvény egész ideje alatt ingyenes pop-up kóstolási tréningek várnak, és csak rajtad áll, hogy meddig fejlődsz az este végére.
 
9 ok, hogy április 6-ra ne tervezz más programot, mint a Winelovers Grand
 
5. Mert az ingyenes borkóstolási tréningek mellett további kiemelt mesterkurzusokon is részt vehetsz, ahol olyan, “haladóbb” témákban szerezhetsz jártasságot, mint English sparkling - a pezsgő angolul, Riesling of the world, Ecstasy of GOLD - Hogyan nyerjek aranyérmet egy nemzetközi borversenyen?, Napa Valley Cabernet Sauvignon - Vintage 2019, Muzeális aszú - 1940-től 83-ig. A szervezők ezeken a kétórás kurzusokon több olyan tételt is bemutatnak, amelyek Magyarországon nem elérhetőek.
 
9 ok, hogy április 6-ra ne tervezz más programot, mint a Winelovers Grand
 
6. Mert 200 db kedvezményes "A Jövő Borfogyasztója” jegyet hoztak létre a 18-25 éves fiataloknak, akik ingyenes tréningeken ismerkedhetnek meg a bor szerkezeti elemeivel, a borok minőségét befolyásoló tényezőkkel, és a borkóstolási alapelvekkel. Idén a a villányi Streit-Zagonyi Borászat hozza el négy kiemelkedő tételét a fiataloknak, akik a tréning után szintén korlátlanul kóstolhatnak a rendezvényen.
 
9 ok, hogy április 6-ra ne tervezz más programot, mint a Winelovers Grand
 
7. Mert a borszakmában dolgozó kollégák ismereteinek bővítését is célul tűzték ki, ezért 200, a borszakmában dolgozó résztvevő számára is kedvezményes jegyet biztosítanak.
 
8. Mert a borok mellett prémium párlat stand is helyet kap a rendezvényen, ahol a párlatokra nyitott közönség számára nyílik lehetőség a kóstolásra. A prémium párlatok mellett a kézműves sörök tematikájában pedig pop-up előadásokat szerveznek.
 
9 ok, hogy április 6-ra ne tervezz más programot, mint a Winelovers Grand
 
9. A helyszínen tombolasorsolásra is sor kerül, amelynek során 1. 500 000 forint értékben utalványokat, nyereménytárgyakat, valamint borokat és pezsgőket sorsolnak ki.
 
A Bálterem neve idén Trifecta Teremmé változik a Grandon. A Trifecta Wines and Cellars 1997 óta készít vörösborokat a Napa-völgyben. Az itt készülő boraik csak korlátozott számban állnak az érdeklődők rendelkezésére, a vásárlóknak 4-5 éves várakozási idővel kell számolni. A pincészet bevételének jelentős részét jótékonysági célra használja fel. A napai sikerek után a magyar felmenőkkel rendelkező Nyárády Pablo tulajdonos 2015-ben megalapította tállyai birtokát, ahol a pincészetbe látogatók nem csak bort kóstolhatnak és vásárolhatnak, hanem meg is pihenhetnek a szállást is adó birtokon. Boraik kiválóságát pedig mi sem bizonyítja jobban, minthogy a Winelovers 2023-as 100-as listáján két tételük is előkelő helyen szerepelt: a Trifecta Wines Szent Tamás 6 puttonyos Tokaji Aszú 2017 a 2., a Szerelmi 6 puttonyos Tokaji Aszú 2017 pedig az 5. helyezést érte el.
 
Winelovers Grand megrendezésének helyszíne: Corinthia Budapest
Időpont: 2024. április 6. szombat 11:00-22:00
 
Nincs olyan kóstoló, ahol ennél többet tanulhatnál a borokról. Óriási borkínálat, szakmai közeg és profi lebonyolítás - ez a Winelovers névjegye hosszú évek óta.
 
 
Winelovers borok az olvasás mellé