A Kunsági Borvidék lesz a Debreceni Borkarnevál díszvendége

Borászportál - MTI
2012. augusztus 02., 16:30


Borkultúra - Tíz magyar borvidék harminc borászata mutatkozik be az idei debreceni borkarneválon, amelyet augusztus 2. és 5. között rendeznek meg a nagyerdei Békás-tónál.  A karneválnak az idén a Kunsági Borvidék lesz a díszvendége, de jelen lesznek Debrecen egykori szőlőskertje, az Érmellék borai is.
A Kunsági Borvidék lesz a Debreceni Borkarnevál díszvendége
 
Somogyi Béla, a cívisváros kulturális alpolgármestere a rendezvényt beharangozó keddi sajtótájékoztatón elmondta: a hagyományoknak megfelelően a magyar boroké lesz a főszerep az Észak-Alföldi Régió legnagyobb borfesztiválján, amelyet az idén a Nemzeti Kulturális Alap 1,6 millió forinttal támogat - közölte a távirati iroda.
 
Somogyi Béla hozzátette: a borkultúra fejlődését is szolgáló karneválnak az idén Kecskemét városa, a Kunsági Borvidék lesz a díszvendége, de jelen lesznek Debrecen egykori szőlőskertje, az Érmellék borai is.
Cs. Tóth János, a Főnix Rendezvényszervező Kft. ügyvezetője kiemelte: a kiváló magyar borok mellett több együttes, köztük a Bakator, a Kerekes Band, a Komi Köztársaságból érkező folklór együttes, valamint nóta- és népdalegyüttesek várják majd az érdeklődőket.
Most első alkalommal gyümölcsborok és pezsgők kóstolóját is megrendezik a tizenharmadik debreceni borkaneválon.
Winelovers borok az olvasás mellé