Balatonfüred-csopaki borfőhadiszállás nyílt Budapesten

Borászportál
2014. november 28., 11:09


Sajátjai mellett a Balatonfüred-Csopaki borvidék kis termelőinek borait kínálja Budapesten a Hudák Kóstolópince, az Árpád fejedelem útján.
Balatonfüred-csopaki borfőhadiszállás nyílt Budapesten
 
A friss kezdeményezést Hudák Mátyás indította útjára. Az Aszófőn borászkodó családnak a vörösmáli műemlék pincesoron van egy 1848-ban épült pincéje, de mellette természetesen rendelkeznek egy modern épülettel is, ahol az évi 30-40 ezer palack bor zöme készül.
Balatonfüred-csopaki borfőhadiszállás nyílt Budapesten
Az Aszófőn, Balatonudvariban, Csopakon és Tihanyban található ültetvényekről szüretelt Irsai Olivér, olaszrizling, sauvignon blanc, chardonnay, kékfrankos és cabernet sauvignon szőlőből készülő borokat elsősorban éttermekben és a pincénél értékesítik. Régóta tervezték azonban, hogy Budapesten is legyen egy bázis, ahol megkóstolhatóak és természetesen megvásárolhatóak a boraik.
 
A bemutatkozó kóstolón a résztvevők először a 2014-es Örvényesi Irsai Olivért, a tavalyi Tihanyi Kékfrankos Rosét, a 2013-as ANTÓNIA Pirosbort (Siller a Balaton mellől? Igen!), és a 2012-es Csopaki Cabernet Sauvignont kóstolhatták, majd Mátyás mutatott még néhány nem mindennapi tételt. A 2011-es Individuum Cuvée töppedt cabernet sauvignonból készült, de teljesen szárazra kierjedt különlegesség. Az este zárásaként pedig egy 2000-es késői olaszrizlinget kóstolhattunk.
Utóbbiból már csak néhány palack van, így az nem valószínű, hogy kapható lesz az Árpád fejedelem útján, de a többi bor megvásárolható az üzletben, ahol előzetes bejelentkezést követően kóstolókat is tartanak a vendégeknek, a borokhoz illő falatkákkal, ásványvízzel, stb. Ha nem utaznál a Balatonig egy ottani borokból álló különleges borkóstolóért, a Hudák Kóstolópincét neked találták ki!
Hudák Borszaküzlet és Kóstolópince
1023 Budapest, Árpád fejedelem útja 31.
Nyitva tartás: Hétfő-péntek 11-19.
Elérhetőség: Hudák Mátyás
+36305645450
matyas.hudak@hudakpince.hu
www.hudakbor.hu
Winelovers borok az olvasás mellé