Bemutatkoznak a Winelovers 100 - A 100 legjobb magyar bor tételei #3

Borászportál
2019. október 22., 08:02


Szeptember 5-én jelent meg a Winelovers 100 - A 100 legjobb magyar bor magazin, melynek célja a legjobb magyar borok népszerűsítése, illetve a fogyasztók segítése a számukra megfelelő bor kiválasztásában. A harmadik részben egy tokaji pezsgőt mutatunk be.
Bemutatkoznak a Winelovers 100 - A 100 legjobb magyar bor tételei #3
A Winelovers 100 – A 100 legjobb magyar bor magazin idén megújult formátumban és az előző évinél bővebben, 144 oldalon kerül az olvasók el. Bár középpontjában a száz legkiválóbbnak ítélt bor listája és részletes leírása áll, a magazin 11, hazánkban kiemelt figyelmet érdemlő kategória (pezsgő; illatos fehérbor; olaszrizling; furmint; késői szüretelésű édes bor; aszúbor; rozé; kékfrankos; bikavér; bordói házasítás; Villányi Franc) legjobbjait is bemutatja annak érdekében, hogy az olvasók a lehető legteljesebb képet kapják a magyar borokról. A toplistákon kívül izgalmas és friss anyagokkal jelenik meg jelenik meg. A kiadványt megvásárolhatod a Winelovers webshopban.
 
 
86. helyezett: Garamvári Szőlőbirtok, Tokaji Furmint Brut 2015
 
Szinte tapintható tokajiság virágokkal, brióssal, almával, körtével, nektáros jegyekkel. Kifejezett habzás, de mellette nagyon izgalmas savszerkezet. Mézes, édes sütis karakter. Fiatalossága és finom egyensúlya miatt tűnt ki a sorból.
 
Borvidék: Tokaj
Díjak: Mundus Vini 2019 (champion-díj), Winelovers pezsgőteszt 2018 (legjobb magyar pezsgő)
 
A fajta pezsgőalapanyagként is régóta ismert, a Bükkben található Tibolddaróc például már a 19. században híres furmint pezsgőalapbort termelő vidéknek számított, Budafokot is részben innen látták el. Az utóbbi években indult hazai pezsgőreneszánsszal ez a vonal újra megerősödött. Tudj meg még többet a furmint pezsgőkről a megújult furmint.hu oldal segítségével!
 
Winelovers borok az olvasás mellé