Bemutatkoznak a Winelovers 100 - A 100 legjobb magyar bor tételei #7

Borászportál
2020. február 09., 08:50


Tavaly szeptemberben jelent meg a Winelovers 100 - A 100 legjobb magyar bor magazin, melynek célja a legjobb magyar borok népszerűsítése, illetve a fogyasztók segítése a számukra megfelelő bor kiválasztásában. A Borászportálon időről időre bemutatunk egy bort a 100-ból. Ezúttal egy tokaji nagyágyúval ismerkedhetsz meg.
Bemutatkoznak a Winelovers 100 - A 100 legjobb magyar bor tételei #7
A Winelovers 100 – A 100 legjobb magyar bor magazin idén megújult formátumban és az előző évinél bővebben, 144 oldalon kerül az olvasók el. Bár középpontjában a száz legkiválóbbnak ítélt bor listája és részletes leírása áll, a magazin 11, hazánkban kiemelt figyelmet érdemlő kategória (pezsgő; illatos fehérbor; olaszrizling; furmint; késői szüretelésű édes bor; aszúbor; rozé; kékfrankos; bikavér; bordói házasítás; Villányi Franc) legjobbjait is bemutatja annak érdekében, hogy az olvasók a lehető legteljesebb képet kapják a magyar borokról. A toplistákon kívül izgalmas és friss anyagokkal jelenik meg jelenik meg. A kiadványt megvásárolhatod a Winelovers webshopban.
 
 
43. helyezett: Hangavári Pincészet 6 Puttonyos Tokaji Aszú 2013
 
Olajosan mozog a pohárban, fejlődése jelen fázisában kissé karamellás, füstös, hordóhangsúlyos az illat. Ízében friss és aszalt gyümölcsök egyaránt detektálhatók, sárgabarack, mangó, ananász és banán vezeti a kortyot. Egyensúlya picit a cukor felé billen, de minden aromája hosszan érezhető még a lenyelés után is. 

Borvidék: Tokaj
Díj: Vinagora 2019 (arany)
 
Winelovers borok az olvasás mellé