Borünnepet rendeznek Szombathelyen

Borászportál - MTI
2013. szeptember 18., 19:26


Programajánló - Első ízben, ám hagyományteremtő szándékkal rendezik meg szeptember 20-21-én Szombathelyen a Bacchus Kertje elnevezésű programsorozatot, amelyet a bor helyi ünnepévé kívánnak tenni a szervezők - közölte hétfőn sajtótájékoztatóján Mérei Tamás, a Savaria Történelmi Karnevál Közhasznú Közalapítvány kuratóriumának elnöke.
Borünnepet rendeznek Szombathelyen
 
A Savaria Történelmi Karnevál egyik legsikeresebb helyszíne volt az utóbbi években a Borok Utcája, ez adta az őszi borünnep ötletét, amelynek helyszínéül a volt Ferences-kertben áprilistól október végéig nyitva tartó Történelmi Témaparkot választották – mondta.
Milyen kár, hogy éppen itt, a Borok Utcájában távolították el erőszakkal a rendőrök a békésen táncoló fesztiválozókat, negatív emlékeket hagyva így a köztudatban. Persze azóta kiderült, a rendőrök jogszerűen jártak el. Tisztességgel, böcsülettel, ahogy kell. Zárójel bezár – a szerk.
Hozzátette: reményeik szerint olyan kulturális és gasztronómiai programmal ajándékozhatják meg a közönséget, amelyet hagyományt teremtve, Szombathely és a közalapítvány évente kétszer, tavasszal és ősszel is megrendezhet.
Szommer Ildikó, az alapítvány kuratóriumának tagja, a rendezvény egyik főszervezője hangsúlyozta: Szombathely ugyan nem bortermő vidék, de az itt élők szeretik a jó borokat, éppen ezért bíznak a rendezvény sikerében.
Ismertetése szerint a Ferences-kertben pénteken délután négy órakor lesz verklimuzsikával kísért kapunyitás, majd a Boglya Zenekar és néptáncosok szórakoztatják a betérőket. Ezután két zenekar, a Timi & Hot Stuff és a Hot Jazz Band lép a színpadra. Szombaton délután két órától egy tamburazenekar, majd helyi zenészek, délután négytől pedig Badár Sándor humorista szórakoztatja a közönséget. Este előbb a Parno Graszt ad koncertet, majd tűztáncosok lépnek fel.
A színpadi programok mellett a Pannon-térség borászai kínálják majd boraikat, de kóstolni lehet pálinkát és más gasztronómiai csemegéket is.
Pammer István, az Európai Borlovagrend Magyarországi Konzulátusának konzulja a sajtótájékoztatón elmondta: a borlovagrend magyarországi legátusa októberben ünnepli fennállásának 10. évfordulóját, ebből az alkalomból szombat délután a rendezvényhez kapcsolódva tartják meg ünnepségüket.
 
Winelovers borok az olvasás mellé