Dalban mondja el - a Borra-Való együttes

Borászportál
2014. augusztus 05., 16:24


A Borra-való együttes a legnépszerűbb borfesztivál zenekarok közé tartozik. Sok helyen találkozhatunk velük és hallgathatjuk őket. Almár Juditot, a csapat énekesnőjét kedvenc borairól, borfesztivál élményeiről kérdeztük, ő pedig versben válaszolt.
Dalban mondja el - a Borra-Való együttes
 
Mi a kedvenc borod és mely borokat szoktad leggyakrabban inni?
"Azért terem szőlő hegyen
Égnek-földnek jó bor legyen
Szorgos kézzel bátran metszik
Sok fajtából egy csak tetszik"
Minden borvidéken terem kedvünkre való. Nálam változó, épp mi hódít: volt, hogy a testes, tüzes vörösborok tetszettek, mostanában a könnyű, gyümölcsös száraz rozékat szeretem.
Mi a legkedvesebb borfesztiválos élményed?
"Száll a dal és hív a táncba
Kisimul a szoknya ránca
Nincsen árva, száraz kóró
A mulatság szívhez szóló"
A Borra-Valót azért kedveli a gasztrofesztiválok közönsége, mert hamar hangulatot teremt. Ebben az sem akadályoz minket, ha éppen exkavátorok masíroznak a színpaddal szemközt, mint ahogy az egyik idei fellépésünkön történt...
 
Mik lesznek a következő fellépéseitek?
"Kúszik az inda, hajlik a vessző
Eljő a szüret, érik a szőlő
Kisasszony hava dologtól hangos
Reppen az ének, játszik a lantos"
Augusztus és szeptember a koncertek tekintetében sűrűnek ígérkezik. Nem hiába, érik a szőlő! Játszunk például a szombathelyi Savaria fesztiválon és a gyömrői lecsófesztiválon - a pontos időpontokat és helyszíneket a honlapunkon olvashatják az érdeklődők.
Tervezitek-e album kiadását a jövőben?
"Asszony bora, ember bora:
Szebb lesz így a világ sora
A dalokból csokrot fonunk
Az örömre így lesz okunk"
Nagyon aktuális kérdés! Örömmel számolhatok be arról, hogy az Artisjus - és reményeink szerint: több hazai borászat - támogatásával, a Narrator Records gondozásában az év végén jelenik meg a Borra-Való első nagylemeze Asszony bora, ember bora címmel. Jelenleg a dalok hangszerelésével, illetve a borgazda-partnerek megnyerésével foglalkozunk. Őszre érik be ennek a gyümölcse: stúdióba vonulunk, rögzítjük az albumot, hogy karácsonyra ott csillogjon a borbarátok fája alatt!
Winelovers borok az olvasás mellé