Diplomás sörfőző mestereket képez a Corvinus

MTI
2013. augusztus 12., 17:12


Edukáció - A Budapesti Corvinus Egyetem Élelmiszertudományi Kara tavaly nagy sikerrel indította el az ország első, diplomával elismert pálinkamester-képzését. Az idén újabb szakirányú továbbképzés indul - ezúttal a sörfőzés területén.
Diplomás sörfőző mestereket képez a Corvinus
 
A képzés célja, hogy a BCE hozzájáruljon a sörágazat szakember-ellátottságának és szakmai presztízsének fejlesztéséhez. A képzés nyitva áll azok számára is, akik a kapcsolódó területeken – kereskedelemben, vendéglátásban – dolgoznak, vagy fogyasztóként szeretnének mélyebb ismereteket szerezni a sörkészítés világáról.
Az egyetem a képzést úgy építette fel, hogy munka mellett is elvégezhető legyen, ugyanakkor a résztvevők a piac által elvárt, magas szintű technológiai és műszaki felkészültséget, korszerű gazdasági, marketing és jogi ismereteket kapjanak, s ezek mellett elmélyült betekintést szerezhessenek a sörfogyasztás kultúrájába és történetébe is.
A hallgatók alkalmasak lesznek egy sörfőző üzem szakmai és vezetői feladatainak ellátására, vagy akár saját sörfőzde irányítására is.
Az oktatásra augusztus 31-ig lehet jelentkezni. A képzés részletes adatai a www.sorfozomester.hu honlapon találhatók.
 
Winelovers borok az olvasás mellé