Bemutatkoznak a Borkollégium oktatói: Krasznai Zsófia, a tudásexportőrEgyetlen pohár bor az egész életét megváltoztatta, így lett az eredetileg IT-menedzserből nemzetközi borakadémikus. Krasznai Zsófia arról is mesél, kinek ajánlja az angol illetve a magyar nyelvű boros képzést és hogy miért nagyon fontos az elméleti tudás a borok világában.
Bemutatkoznak a Borkollégium oktatói: Konkoly Mihály, az új erőÚj taggal bővült a Borkollégium csapata Konkoly Mihály nemzetközi borakadémikus érkezésével. A róla készült portréból kiderül eddigi boros életútja és az is, milyen változást hozhat az iskola életébe.
Hogyan készülj fel egy borkurzusra, hogy biztosan sikeres legyél?Egy borkurzus már jóval azelőtt elkezdődik, hogy a hallgatók beülnek az első órára. 5 egyszerű tipp a Borkollégium ajánlásával, hogy a lehető legtöbbet hozd ki a tanfolyamból.
Bemutatkoznak a Borkollégium oktatói: Mészáros Gabriella, az alapítóMost induló, a Borkollégium oktatóit bemutató sorozatunk első részében Mészáros Gabriella alapító beszél a kezdetekről és arról, hogy miért tenné a Kárpát-medencében középiskolai tananyaggá a bort.
Hogyan tanulhatok gyorsan és hatékonyan a borról?Egész másfajta képzésre van szüksége annak, aki sommelier-ként szeretne dolgozni, mint annak, aki borászati szaktanácsadó lenne és megint más annak, aki csak hobbiból ismerkedne a borokkal. Rengeteg boriskola működik ma hazánkban, az alábbi rövid cikk elolvasása után azonban könnyedén ki fogod tudni választani a neked legjobbat.
Mi az, hogy borszakértő?A Borkollégium immár 25 éve a hazai borszakértő képzés meghatározó szereplője. A borismereti kurzusok és tanfolyamok egészen az első lépésektől végigvezetik a borok világa iránt érdeklődőket akár a nemzetközi porondon is elismert borszakértői szintig.
Minden pék és cukrász figyeljen ideA magyar élelmiszergazdaság a jó hagyományok továbbfejlesztésével, valamint a verseny és az együttműködés kultúrájának együttes elmélyítésével újulhat meg - hangsúlyozta Simon Attila István, a Földművelésügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára egy rendezvényen.
Diplomás sörfőző mestereket képez a CorvinusEdukáció - A Budapesti Corvinus Egyetem Élelmiszertudományi Kara tavaly nagy sikerrel indította el az ország első, diplomával elismert pálinkamester-képzését. Az idén újabb szakirányú továbbképzés indul - ezúttal a sörfőzés területén.
Párbajra kelnek a kékfrankosokSzekszárd - Kékfrankospárbajt rendeznek a szekszárdi Borkultúra Szabadegyetem szerdai rendezvényén, amelyen tizennégy hazai és határon túli borászat kékfrankosát kóstolhatják a résztvevők. Az eseményen, amelynek a Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Kara ad otthont, a soproni, a szekszárdi, az egri, a dél-balatoni és villányi borvidék elismert pincészetei mutatják be boraikat, mellettük a szlovákiai Muzslát Bott Frigyes borászata képviseli.