Egy csapásra milliomos lett egy japán szőlőtermelő

Borászportál
2014. július 10., 19:29


Egy fürt különleges minőségű, friss és lédús vörösszőlőt 550 ezer jenért (1 millió 230 ezer forint) árvereztek el az idei aukciós szezon első napján Japánban, Isikava prefektúrában.
Egy csapásra milliomos lett egy japán szőlőtermelő
 
A 800 grammos fürtön 30 piros szőlőszem található, így egy szem szőlő átszámítva 41 ezer forintjába került a vevőnek, aki egy esküvőszervező. A pompás szőlőszemek átmérője eléri a három centimétert is.

Az aranyéval vetekedő árat egy Isikava kormányzóságban kifejlesztett és csak ott termesztett Ruby Roman szőlőfajtáért adták.
 
Az idei első termés legszebb példányát esküvőkön szolgálják fel egy kanazavai rendezvényteremben, a kormányzóság középső részén.

A terem tulajdonosa azt mondta az NHK japán köztévében, hogy bár a vártnál többe került neki a gyümölcs, azt szeretné, hogy megkóstolása emlékezetes élmény maradjon a jegyespárok számára.

A szombati aukción mintegy harminc szőlőfürtöt árvereztek el, a szezon egészében 16 ezer fürt eladásával számolnak Isikavában. A prefektúrában 2008 óta termesztik a Ruby Romant, amelyből az első fürt annak idején 100 ezer jenért (223 ezer forint) kelt el.

Japánban szokás prémium minőségű gyümölcsöt, például dinnyét ajándékozni, és a nagy gonddal termesztett gyümölcsfélék elsőnek beérő és kiváló minőségű példányai gyakran kelnek el csillagászati áron.
Winelovers borok az olvasás mellé