Egyre kevesebb ideig nyaralnak a magyarok

Borászportál
2013. szeptember 05., 15:54


Felmérés - Egyre kevesebben utaznak el egy egész hétre nyaralni, a magyarok többsége csak 3-4 éjszakára foglalt belföldi szállást az idei nyáron, ami 50 ezer forintba került, minden ötödik szállóvendég SZÉP-kártyával fizetett, a legnépszerűbb úti cél Siófok volt.
Egyre kevesebb ideig nyaralnak a magyarok
 
Egyre kevesebb ideig nyaralnak a magyarok
A Balaton még mindig népszerű (fotó: Németh Richard)
A magyarok kétharmada csak hosszú hétvégére foglalt szállást az idei főszezonban, a tehetősebbek is inkább többször, de rövidebb időre utaznak el – közölte saját adataira hivatkozva a szallas.hu, az ország legnagyobb szállásfoglaló internetes oldala csütörtökön.
Nyáron mindig az apartmanok és vendégházak keresettebbek, idén például csak a nyaralók 40 százaléka választott valamilyen szállodát.
A szallas.hu statisztikája szerint a legtöbben Budapestről utaztak nyaralni, a főváros után Debrecen, Győr, Miskolc, illetve Szeged adta a legtöbb belföldi vendéget.
Budapest a legnépszerűbb célpontok listáján a hetedik helyen áll, a nyár legnagyobb nyertese a balatoni régió volt: a foglalások alapján a legnépszerűbb utazási célpontok közül tízből öt itt volt.
 
Winelovers borok az olvasás mellé