Egytőről, a kékfrankos

Borászportál
2017. április 05., 11:04


Tovább pörög a hazai borbárok projektje, az Egytőről nevet viselő kezdeményezés célja a Kárpát-medencei szőlőfajták és a kulturált borfogyasztás népszerűsítése. 
Egytőről, a kékfrankos
A tagok közös bora elkészült, a bemutatójára április 6-án a Palack Borbár galériájában kerül sor. Elkészült a tavaly év végén létrejött kezdeményezés, az Egytőről első, közös bora, amely a Doblo Wine & Bart, a 0,75 bistrót, a Palackot, az Andante Borpatikát, a Köz’Pontot, az ETAP Wine Bart, a Tasting Table-t, a VinoPiano Borbárt, továbbá a Bortársaságot, a Sebestyén Pincét és a Wine Flow boros oldalt tömöríti. 

A projekt nevére 2017 januárjában lehetett szavazni, és most, hogy a tagok korábban beharangozott bora is elkészült, egy szűk, mintegy 100 fős rendezvény keretei között a borbárok vendégei meg is kóstolhatják azt. Az április 6-án, 18:00 órakor kezdődő, "Egytőről Főpróba" nevet viselő rendezvényen a projektben részt vevő összes borbár felvonul majd, és a közös boron túl további Kárpát-medencei szőlőfajták bora is kóstolható lesz.
 
Egytőről, a kékfrankos


Az Egytőről-projekt kékfrankosának alapanyaga Sebestyén Csaba területeiről származik, és a bor elkészültét is a szekszárdi borász felügyelte.
 
Az Egytőről Kékfrankos a projektben résztvevő borbárokban lesz kapható. A hosszú távú kezdeményezés tagjai további, közösen létrehozott, főként a fiatalokat megszólítani igyekvő rendezvényekben és borokban látják összefogásuk jövőjét. Az idei szüretből ennek megfelelően Magyarország legnagyobb területen termesztett borszőlőjéből, az olaszrizlingből készítenek egy szintén könnyed, gyümölcsös karakterű, csavarzáras bort. 
 
A projekt sajtótájékoztatójára a Kékfrankos Április Nagykóstolón kerül sor, április 22-én a Corinthia Hotelben, ahol magát az Egytőről bort is megkóstolhatják a vendégek. 

 
Winelovers borok az olvasás mellé