Ezeket válaszd a Szigeten – bor és buliajánló a hétre

Borászportál
2015. augusztus 09., 21:12


Soha nem könnyű meghozni olyan felelős döntéseket a Szigeten, hogy melyik bulit válasszuk, esetleg, hogy mit igyunk hozzá. Ha ezzel az összeállítással csak egy kicsit is megkönnyítjük a választást, az már nagybetűs közszolgálat.
Ezeket válaszd a Szigeten – bor és buliajánló a hétre
Fotó: Sziget.hu
Idén is a tavalyihoz hasonló rekord látogatószámot várnak a Sziget szervezői, legalábbis ezt ígérik az elővételes jegyeladási mutatók – olvasható a szervezők közleményében. Nem árt ját jó előre legyártani az itinert a koncertek és italok tekintetében, amit majd úgysem tudunk betartani...

Persze vannak könnyebb napok, hiszen rögtön az elsőn, augusztus 10-én a Nagyszínpadon fél 10-től Robbie Williams nyomja!

 
Williams a LetMeEntertainYou turnéjával érkezik, és a tőle megszokott módon, várhatóan zeneileg igen vegyes és nagyon látványos előadást láthatunk majd, érintve a pop, a dance, a rock és a swing műfaját. Hogy mit innánk hozzá? Kezdjük szolid fröccsözéssel a hetet!

A keddi napra – miután mindenki szépen kipihente a nyitóbuli fáradalmait – a belga Selah Sue koncertjét javasoljuk, no meg sok vizet esetleg hosszúlépést, vagy egy kis proseccot. A 25 éves, csodás hangú énekesnő az A38 színpadon, este negyed kilenctől Reason című, március megjelent lemezét mutatja be.


Augusztus 12-ére igazi különlegességet ajánlunk, amelyhez bátran leküldhető pár vodka, vagy – a nagy melegre való tekintettel – inkább néhány jó citromos, mentás vodka-szóda. Az ukrán DakhaBrakha a szláv zenei hagyományokhoz kever indiai, afrikai elemeket, létre hozva egy roppant egyedi stílust, és akkor még nem beszéltünk arról, hogy milyen cuccokban teszik mindezt… A Világzenei Színpadon csípheted el őket, 18.15-től.

 
Csütörtökre ismét a Nagyszínpadon ajánlunk egy bulit, méghozzá a brit The Foals buliját. Az oxfordi brigád állítólag nagyon erős koncerteket szokott nyomni. Eddig 3 albumuk is megjelent, otthon mindegyik aranylemez lett, lehet velük ismerkedni a koncertig! Tuti, hogy királyul megy hozzá a cider! Fél nyolckor kezdenek a Nagyszínpadon.

 
Szinte biztos, hogy az idei Sziget egyik legkirályabb koncertje vár péntek este 23.45-től az A38 Színpadon, ahol az amerikai, mégis ír punkban utazó Dropkick Murphys küldi! Két éve jelent meg a nyolcadik lemezük, szét fogják szedni a színpadot! Ha esetleg nem ismernéd őket, akkor gondolj a Tégla főcímdalára… Ja, és csak óvatosan a whiskyvel!

 
A rock n’ roll nem egy tánc, mégis szombaton bele kell húzni a buliba! Erre ideális helyszín lesz a Nagyszínpad előtti rész, mivel fent a deszkákon a mostanság igen sikeres Kings Of Leon löki majd. Ők a southern rockot vegyítik a countryval, és némi punkkal, este fél 10-től. Arcon pörgés, bugyi dobálás, egy kis sörözéssel alátámasztva!

 
Az utolsó napra egy kicsit könnyebb, levezető programnak ideális lesz a svéd (ne tévesszen meg senkit a neve, hiszen eredetileg argentin származású) José Gonzalez koncertje, aki csupán egy gitárral áll ki a színpadra, de nincs is szükség semmilyen körítésre, olyan hangulatot képes teremteni. Saját számai kellemesek, feldolgozásai meglepőek. Az A38 Színpadon 16.45-kor kezd, javasoljuk a koncert megnézését egybekötni a vacsorával-uzsonnával, és hozzá néhány pohár borral!

 
Amúgy – ha már az ételeknél tartunk –, a szervezők igen nagy választékot ígérnek a gasztronómia terén is. Lesz többek között olasz, francia, görög, indiai, kínai, erdélyi, szerb, arab konyha, ott lesznek a food truckok, és akkor még nem is beszéltünk a fesztiválkajákról.
 
Mi holnap megyünk. Ti?
Winelovers borok az olvasás mellé