Fedezd fel Magyarország egyik legromantikusabb "borfaluját"!

Borászportál - HVG
2012. július 30., 10:09


Bor, mámor, Bénye - Az egyedülálló Tokaj- Hegyaljai rendezvény fiatal jazz és népzenei előadóknak, kiállításoknak, gyerekprogramoknak ad otthont. A hosszúhétvége alatt, augusztus 17-19. között mindenki számára nyitottak a helyi borászok kertjei, ahol természetesen nem csak bort kóstolhatnak az ide látogatók, hanem a környék neves éttermei is képviseltetik magukat.
Fedezd fel Magyarország egyik legromantikusabb \
 
Tokaji borok, zempléni ízek
Ma már egyre többen nem csak a világszínvonalú aszúkra gondolnak, ha meghallják a Tokaj szót, hiszen a terület méltán híres száraz borairól is. A „Bor, mámor… Bénye” ezeket az eddig kevésbé ismert borokat szeretné megismertetni a látogatókkal, mindezt hozzáillő ételek ajánlásával. A fesztivál alatt a régió legjobb chefjei és borászai házasítják a boraikat és a hozzá illő falatokat.  A Népszabadság által összeállított TOP 100 étterem közül négyen finomabbnál finomabb falatokat készítenek a fesztivál ideje alatt a vendégeknek. A piactéren kialakított kézműves vásárban zempléni finomságokat és kézműves termékeket vásárolhatnak az érdeklődők - számol be a hvg.hu.
 
Gyermekprogramok
A fesztivál szervezői az egész családra gondoltak, ezért a kisebbek számára is sok vonzó programot szerveznek. A legkisebbeket a Ringató, a nagyobbakat bohócok várják, majd részt vehetnek kézműves foglalkozásokon, bábszínházi előadáson, táncház programokon.
A fesztiválon résztvevő gasztronómiai és kulturális kiállítók
12 erdőbényei borászat:
Ábrahám Pince, Bardon Borászat, Béres Szőlőbirtok, Csite, Homonna, Illés Pince, Karádi-Berger Borászat, Kerékgyártó Pince, Olze-Vin, Turján Pince, Vayi Borászat – Ungváry Krisztián, Vivamus
Zempléni ízek:
Sárga Borház, Castrum Boldua, Ős Kaján Restaurant, Oroszlános Borvendéglő, Anyukám mondta, Magita Étterem, Gonda Sajtműhely, Bényei Fogadó, Grillbolygó, Ízbolygó, Carpe Diem Teaház
Jazz, worldmusic, népzene:
Váczi Eszter, Vujicsics, Bohemian Betyars, Kardos Horváth János - Kafkaz, Tóth Viktor Szaxofon Quartett, Pátkai Rozina Trio, Escargoz, Pápai Zsanett, Trio Föld, MeLounge, Bach Stage, Forgó Együttes, Húrlekvár, DJ Pax Tibi, DJ Káosz Kapitány.
Winelovers borok az olvasás mellé