Így néznek majd ki jövőre a Garamvári borok

Borászportál
2014. december 09., 12:19


A Garamvári Szőlőbirtok és Pincészet új címkéket vezet be. A tervek szerint a jövő év elején minden borfogyasztó találkozik majd a megújult arculattal.
Így néznek majd ki jövőre a Garamvári borok
 
Így néznek majd ki jövőre a Garamvári borok
„Napjainkban azon dolgozunk, hogy a szakmai munkában, a minőségben elért fejlődést az arculati elemekben is felmutassuk a vásárlóknak” – tudatta lapunkkal a Garamvári Szőlőbirtok és Pincészet. A már jól ismert fehér kócsag alakját megőrzik, azonban az „a színesség helyett most a nemes egyszerűséget közvetíti, ahol a palack a szőlőfajta tiszta gyümölcsösségét, ízharmóniáját és illatát rejti, és amely ízében ragadja meg a kóstolóját és árával hálálja meg rajongását”.
 
„Az eddigi címkék helyett most a kócsag egy leegyszerűsített, stilizált formában jelenik meg a címkén – a kócsag tánca („az ingoványok és mocsarak legszebb és legbüszkébb szárnyasa..., mint a szélhajtotta fehér selyemfátyol, úgy evez a zöld nádréteg fölött”). A címkék vonalvezetése nagyvonalú, a sallangmentesség légiességet, eleganciát sugall, a japán tusrajzok ecsetvonásaira emlékeztetően.”
Így néznek majd ki jövőre a Garamvári borok
A pincészet a fajtánként változó színes címkékről áttér a fehér-fekete, bordó-arany színekre. A címkéken a különböző mozdulatokkal a grafikus azt jelzi, hogy a borcsalád más-más tagjával találkozunk. Az arculatváltással hangsúlyozni kívánják, hogy a palackban levő termék minőségét is emelik. Az ültetvényeket visszafogottan terhelik, csak a szüret az első és második frakciójából származó mustból készült bort palackozzák. A pincészet minden bora az EU-szabályozásnak megfelelően készül, oltalom alatt álló, védett eredetű termőhelyi megjelöléssel (OEM).
Az új címkesorozattal ellátott borokat 2015 első negyedévében folyamatosan vezeti be a pincészet, ezen időszak végére már a hálózatok polcain is megtalálhatóak lesznek új címkés termékeik.
Winelovers borok az olvasás mellé