Így színezd ki a februárt!

Borászportál
2017. február 08., 20:00


Az utolsó téli hónap jön, de a hideg ellenére sem érdemes otthon maradni. A bormarketingtől kezdve a Magyar Borok Bálja mellett hangulatos vidéki programokkal is jövünk. Jó mazsolázást! 
 
Így színezd ki a februárt!

Elindult az új Bornaptár és ebből az alkalomból kifolyólag minden héten küldünk nektek hírlevelet és csütörtökönként egy cikkben is ajánlunk jó kis programokat.

 

Borkollégium

A Borkollégium bormarketing képzése mind a téma iránt érdeklődőknek, mind a pincészeteknél, vendéglátóhelyeken dolgozó szakmabelieknek hasznos lehet. Azt pedig már régóta tudjuk, hogy az elsajátított tananyagokon kívül tanulni egy életen át érdemes, hiszen ezáltal még az életkorunkat is megnövelhetjük. Tiszta haszon! Részletek: ITT
 
Február egyben a farsang és bálok hónapja is, így aki szeretne egy éjszakára kiszakadni a hétköznapokból és felvenni a legszebb ruháját, az látogasson el a Magyar Borok Báljára, ahol a báli forgatagon kívül jobbnál jobb borokat lehet majd kóstolni.
 
S végül nem érdemes kihagyni a Tokaj Y Generáció mesterkurzusát sem, hiszen lelkes borimádók gyűlnek össze ilyenkor és szakértők vezetésével körüljárnak egy-egy témát. Ha messze laksz, Budapesttől vagy egyszerűen nem tudsz személyesen részt venni, az sem akadály. A kurzuson online is részt vehetsz, a közvetítés megállítható, visszajátszható, így akár egy későbbi időpontban is megtekinthető.
 

Budapest

Aki szeret munka után kikapcsolódni, a finom bort, a jó társaságot, és a menő helyeket az február 16-án ne hagyja ki a Winelovers Afterwork programját. A Vouge hajó fedélzetén a burgundi fajtákat lehet majd kóstolgatni. 10-12 pincészet, több mint 30 chardonnay és pinot noir. Van még kérdés? 
 
Az Almásy vendéglőben a borkóstoláson kívül, igazi kulináris élményekkel is gazdagodhatunk. A St. Andrea borászat képviseletében Lőrincz György személyesen tölti a poharunkba az italokat, az erre az estére megkomponált vacsorához.
 
Szintén borvacsora, ahol már nemcsak egy pincészettel, hanem egy egész borvidékkel ismerkedhetünk meg. Szekszárd és talán az ország egyik legjobb borászata, a Takler pincészet látogat el a Budai Gesztenyés Nagyvendéglőbe.
 
Ha a tudomány megszállotja vagy, akkor a következő programot neked találták ki! Barátossy Gábor (Igazgatóhelyettes, Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal – Borászati és Alkoholos Italok igazgatósága) és Buránszki György (analitikai mérnök – NÉBIH BAI) fog ellátogatni és előadást tartani a borhibákról, melyeket különböző mintákon be is fognak mutatni. Így személyesen szagolhatod és ízlelheted meg ezeket a hibákat, hogy ne csak azt mondd egy hibás borra, hogy rossz! Infó: ITT

 
Vidék

Tobzódunk a jobbnál jobb vidéki programokban. Úgyhogy akár egy egész kis országjárást is betervezhetünk a bor jegyében.
 
Menedén, Kiss Attila borait kóstolhatjuk meg, aki 2013-ban elnyerte Magyarország legjobb újbora címet kékfrankos rosé borával, majd 2015-ben az országos olaszrizling teszten a 2014-es Csakazértis olaszrizlingjével bekerült a top 10-es listába.
 
Családoknak kitűnő program lehet egy péntek estétől vasárnapig tartó, igazi, hamisítatlan disznóvágás Bodrogkisfaludon. Plusz pont a szervezőknek, hogy kérhető díjmentes animátor aki a gyerekekkel foglalkozik, amíg Apa és Anya mulatozik!
 
A nosztalgia szerelmeseinek ajánljuk a szekszárdi Bodri Pincészetet, ahol a retró slágerek mellett, szabadtűzön főtt marhagulyás, faszénen sült grillhúsok, kemencés burgonya és kézzel nyújtott házi rétesek várnak a borok és pálinkák mellett.

Így színezd ki a februárt!
 
 
A Balatonon, azon belül is Badacsonyban ajánljuk a Laposa birtokot, ahol a badacsonyi borászok mutatják be a pincék rejtekében őrzött legzamatosabb boraikat, melyeket ínycsiklandó falatokkal és kellemes dallamokkal tesznek még felejthetetlenebbé. További titkokat az étkekről, zenéről, nyitva tartásról, szállásról, a résztvevő pincészetektől  ITT lehet megkaparintani.
 
És igen idén is elérkeztünk a Valentin-naphoz, amit Hegymagason, a Szászi-birtokon méltóképpen ünnepelhetünk meg egy fenomenális menüvel és egyben részesei lehetünk az étterem megnyitásának is. Elsőnek lenni, mindig jó!
 
Végezetül pedig, amíg eldöntitek, hogy hova mentek, nézzetek be a furmint.hu oldalra is. Most indultunk!
Winelovers borok az olvasás mellé