Jegyezz elő a példátlan magyar győzelmet arató vörösborra!

(X)
2021. szeptember 16., 13:17


A több mint 7000 vörösbor közül kiemelkedő Cassiopeia Merlot 2015 hazaérkezett, és szeptember 14-én a Jammertal Borbirtokon birtokbemutatóval és borkóstolóval egybekötött sajtótájékoztatón ismerhette meg a hazai közönség.
Jegyezz elő a példátlan magyar győzelmet arató vörösborra!
A Concours Mondial de Bruxelles 2021 a világ egyik legrangosabb és legnagyobb merítéssel dolgozó nemzetközi borversenye, ahol idén júliusban a Jammertal Borbirtok bora kapta a kategóriája legmagasabb pontszámát, és ezzel elnyerte a Grand Gold Medal Revelation Red Wine kitüntető címet.
 
Ebben az elismerésben korábban még egyetlen magyar pincészetnek sem volt része. 
 
A díj a borvidék számára is mérföldkő. „Bebizonyítottuk, hogy a villányi kékszőlőből lehet világelső vörösbort készíteni. Villány többé nem a feltörekvő régiók közé tartozik, hanem egy szűk elit klub tagja lett - nyilatkozta a Jammertal Borbirtok tulajdonosa.
 
A 2015-ös évjáratban, amikor ez az egyedülálló vörösbor született, az időjárási körülmények - az október közepéig tartó pára- és csapadékmentes ősz - kifejezetten kedveztek ennek a fajtának. Dr. Szűcs Róbert tulajdonos és Kövesdi Zsófia borász úgy döntöttek, hogy nem a ház koronaékszerének számító Koh-I-Noor márka (Ultimate Selection), hanem a magas prémium szintet képviselő Cassiopeia termékcsalád (Grand Selection) tagjaként kerül majd forgalomba. A palackos érlelés végérvényesen kihozta a tételben rejlő potenciált.
 
Mindenképp érdemes bevásárolni ebből a borból, és megfelelő körülmények között tárolva hosszú időre eltenni!
 
 
A Cassiopeia Merlot 2015 mellett a szeptember 14-i rendezvényen bemutatkozott másik két aranyérmes, a Cassiopeia MCS* Achird 2016 és a Cassiopeia Franc 2015 is. 
 
 
A Jammertal Borbirtokról
A 2001-ben alapított Jammertal Borbirtok jelenleg 85 hektáron gazdálkodik, és évi félmillió palackot termel. A festői szépségű és különleges adottságokkal rendelkező villányi birtokközpont borászati munkáját a mérhetetlenül tehetséges borász, Kövesdi Zsófia vezeti, a tökéletes alapanyagokért Nagy Zsolt szőlész felel. A birtok kereskedelmi márkái: Wunderlich (klasszikus kiskereskedelmi borok), Jammertal (prémium kiskereskedelmi borok), Cassiopeia (válogatott, kimagasló évjáratú borok),  Koh-I-Noor (különleges évjáratok különleges válogatásai). A kísérleti jelleggel készült prémium tételek Ars Poetica néven kerülnek forgalomba.
 
 

 
Winelovers borok az olvasás mellé