Magyar sikerek az ázsiai borversenyen

Borászportál
2016. november 23., 17:15


Ázsia legnagyobb borászati szakkiállításán mérettettek meg a magyar borok október végén. Az Asia Wine Trophy-n a két ezüst és kilenc arany minősítés mellett egy kategória-győztest is ünnepelhetünk.
Magyar sikerek az ázsiai borversenyen
Fotó: Asia Wine Trophy Facebook
Ázsia legnagyobb borászati szakkiállítására 37 bort neveztek Magyarországról, a Dél-Koreában megrendezett megmérettetésen a magyar borok közül kettő ezüst és kilenc arany minősítést kapott. A Pannon Tokaj Pincészet 6 puttonyos aszúja, a Dominium pedig arany medált érdemelt a kategória-győzelméért.

Budai Gyula, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) miniszteri biztosa elmondta, hogy jelentős lépéseket tettek azért, hogy a magyar borokat az ázsiai piacon is széles körben megismertessék.

Az Asia Wine Trophy-n azért is tartották fontosnak a megjelenést, mert ugyan többféle tokaji aszú is megtalálható például Dél-Korea boltjaiban, de kereskedelmi mennyiségben magyar vörös- és fehérborok eddig nem érkeztek a régióba.

Az ázsiai seregszemlére idén október 24. és 27. között került sor, mintegy harminc ország közel négyezer bora versengett a kitüntető címekért. A versenyre az év elején rendezett Berliner Wein Trophy volt a belépő, amelyen szintén remekül szerepeltek a magyar borok.
 
Winelovers borok az olvasás mellé