Jön a negyedik VinCE Budapest!

Borászportál
2013. január 31., 14:27


Borkiállítás - Százhatvan kiállító ezer bora és gourmet termékei, valamint vezető bortermelők, -szakírók, mások mellett Gaia Gaja, Julia Harding és Sandro Boscaini által vezetett mesterkurzusok és workshopok várják a negyedik VinCE Budapest boresemény vendégeit március 8. és 10. között a Grand Hotel Corinthiában.
Jön a negyedik VinCE Budapest!
 
4-5 csillagos pincészetek erdeje
Az immár Európa egyik legelismertebb boros rendezvényeként számon tartott VinCE Budapest alapvetően kiállítás, amelynek vendégei egy jeggyel végigkóstolhatják az összes kiállító borait –mondta el az esemény szerdai budapesti sajtótájékoztatóján a VinCE Budapest főszervezője. Németh Ágnes hangsúlyozta, hogy a háromnapos rendezvényen nem a mennyiség számít: csak olyan pincészetek állíthatnak ki, amelyek a VinCE Magazinban már elérték a 4 vagy 5 csillagos minősítést.
A sétáló kóstoló mellett összesen 25, a nemzetközi borvilág nagyjai által vezetett mesterkurzus és workshop várja a közönséget, ezeken külön belépővel lehet részt venni.
 
Borjedik a porondon
Németh Ágnes és Peller Ágnes társszervező elmondása szerint szombaton, az első közönségnapon a nyitó mesterkurzus hagyományosan a champagne-ról szól, ezúttal „James Bond kedvenc pezsgőjét”, a Bollinger-t ismerhetik meg az érdeklődők, majd a „borvilág jedijeiként” számon tartott Master of Wine-ok (MW) – ma csupán 301-en rendelkeznek ezzel a címmel – közül kilenc mester mutatja be egy-egy kedvenc borát, s meséli el, mivel járult hozzá a borkultúra épüléséhez.
Jön a negyedik VinCE Budapest!
Jamie Goddie angol borblogger
Jamie Goodie, 2012 legjobb angol bloggere a biodinamikus borok világába vezeti be közönségét, majd következik a VinCE Budapest egyik sztárvendége, a „Mister Amaroneként” számon tartott Sandro Boscaini, a Verona környéki Masi Pincészet vezetője, aki a szárított szőlőből készült venetói vörösbor, az amarone titkáról tart mesterkurzust. A napot a kultikus Gaja Pincészet legújabb generációjához tartozó Gaia Gaja borbemutatója zárja.
Készíts bort, ne háborúzz!
Make wine not war címmel a borkészítés bölcsőjének számító régióba kalauzolja el az érdeklődőket örmény, grúz, török, izraeli és ciprusi borokkal Angela Muir MW, majd a ma talán legelismertebb borszakíró, Jancis Robinson munkatársa, Julia Harding MW tart mesterkurzust a nagyvilág előtt ismeretlen, de kiváló szőlőfajták boraival.
Jön a negyedik VinCE Budapest!
Julia Harding MW, Jancis Robinson MW "jobbkeze"
Ittál már kínait?
Nemzetközi borászatok és magyar birtokaik együtt mutatkoznak be a Dávid és Góliát elnevezésű mesterkurzuson, amelyen többek között a szupertoszkán borok atyjának tartott Piero Antinori márki lánya, Allegra Antinori mutatja be magyarországi vállalkozásukat, a bátaapáti Tűzkő Birtokot. A nemzetközi borvilágnak immár nemcsak fogyasztóként, de termelőként is egyre jelentősebb szereplője Kína; a távol-keleti országban szerzett élményeiről Herczeg Ágnes számol be több helyi termelő borait is bemutatva.
A VinCE Budapest folyamatosan bővülő kiállítói listája és programja a vincebudapest.hu honlapon érhető el, a helyszínen pedig okostelefonos applikáció segít majd a tájékozódásban.
További infók: vincebudapest.hu
Winelovers borok az olvasás mellé