Jön a világ nagy boratlasza - hetedjére is


2013. augusztus 12., 17:38


Könyvajánló - Kevés mű keltett olyan óriási hatást a maga szakterületén, mint az 1971-ben megjelent, A világ boratlasza című könyv, melynek hetedik kiadását hamarosan kezünkbe vehetjük.
Jön a világ nagy boratlasza - hetedjére is
 
Jön a világ nagy boratlasza - hetedjére is
fotó: amazon.com
Hugh Johnson, a világ egyik legismertebb borkritikusa, valamint Jancis Robinson, brit borszakértő, Master of Wine legújabb könyve a laikusok és a borászok számára is egyaránt érdekes lehet. Mint mondják, hat évvel a legutóbbi kiadás után a könyv hetedik verziója reflektál majd a klímaváltozásra, és annak a szőlészetre gyakorolt hatására, szó lesz a legújabb borászati technikákról, és a legújabb bortermelő vidékek sikereiről.
Így tehát az olvasók belemélyedhetnek majd Kína, Horvátország tengerpartjai, valamint Új-Zéland borágazatának fejlődésébe.
Az idei nagy újdonság minden bizonnyal a könyv e-book verziójának megjelenése. Azok, akik lapozgatás helyett inkább telefonjukon vagy iPad-jükön olvasnák el a remekművet, közel hétezer forintnak megfelelő összegért beszerezhetik az interaktív változatot.
 
Hogy miben különbözik ez a nyomtatott változattól? Interaktív térképek, boroscímke galériák találhatóak benne, e mellett a szerzők által készített videó is megtekinthető, valamint különböző jegyzetelési szolgáltatások is elérhetőek. Azon túl tehát, hogy a könyvben foglaltakat elolvashatja a borimádó közönség, saját maga is készíthet beszámolót saját borkóstolós élményei alapján.
„A felhasználó bármikor rázoomolhat a térkép egy őt érdeklő részletére – ez hatalmas különbség a könyvhöz képest” – mondja Robinson.
Azok, akik inkább lapozgatnának, és elvesznének a képek és sorok között, október hetedikén vásárolhatják meg a boratlasz könyvváltozatát 40 fontnak megfelelő összegért, az interaktívabb olvasmányélményre vágyók pedig valamivel olcsóbban, szintén októberben szerezhetik be az e-könyvet az Apple iBook Store áruházból.
Szemlézett tartalom. Az eredeti cikk a Borkultusz.hu-n olvasható.
Winelovers borok az olvasás mellé