Kylie Minogue borral lepte meg a világot

Borászportál
2020. június 09., 09:47


Saját bor piacra dobásával ünnepelte 52. születésnapját az ausztrál énekesnő. Nem lesz egyszerű hozzájutnod, pedig izgalmas tételről van szó.
Kylie Minogue borral lepte meg a világot
Címlapkép: www.winedelivered.co.uk
 
A napokban került (egyelőre Nagy-Britanniában) a boltokba Kylie Minogue Dél-franciaországból származó rozé bora. A 80% carignant és 20% cabernet sauvignont tartalmazó tétel különlegessége, hogy 3 hónapig ért seprőn, ami a rozéknál (legalábbis mifelénk) egy meglehetősen ritka eljárás. A popdíva a therinkbusinessnek elmondta, a célja egy komplexebb, de nem nehéz bor elkészítése volt, ehhez az ihletet a provence-i rozék adták. „Kivételesen meleg és párás nyár volt a tavalyi, amikor Nashville-ben készítettem az új albumomat. Egyik este elmentünk a menedzseremmel vacsorázni. A hűsítő provence-i bort kortyolgatva jöttem rá, hogy szívesen elkészíteném a saját boromat.”
 
 
A rosé végül Paul Schaafsma borceleb Benchmark Drinks nevű cégével kooperációban készült el. Kylie minden folyamatból többé-kevésbé kivette a részét, a palackot és a kapszulát egyedül választotta és a címketerv is az ő ötlete alapján született. Schaafsma szerint a végeredmény egy frissítő, jóivású ital lett piros bogyós és fehérvirágos jegyekkel.
 
A Vin de France Rosét a nyár folyamán egy további Minogue-bor követi: a Cotes de Provence rosé 50% grenache-ból, 40% cinsault-ból és 10% rolle-ból fog készülni, a szőlő a St. Tropez-i Chateau des Angladesről származik.
Winelovers borok az olvasás mellé