Libát libára halmozunk

Tóth Rebeka
2017. november 07., 08:30


„Aki Márton napon libát nem eszik, az éhezni, aki újbort nem iszik, az szomjazni fog” – szól a mondás. Egyáltalán nem szeretnénk, hogy éhezzetek, azt meg főleg nem, hogy szomjazzatok, így hát összegyűjtöttük nektek azokat a Márton napi programokat, amiket egyszerűen nem hagyhattok ki. Bőven van miből válogatni!
Libát libára halmozunk
11. 09-12. Márton napi Borfesztivál a Gellértben

Hét éves lett Budapest legizgalmasabb Márton napi programja, mely évről évre új tematika köré épül, és az elmúlt években rendre teltházat vonzott. Idén találkozhattok Széll Tamással, aki megmutatja a fine dining rejtelmeit, de ott lesznek a Gerbeaud, Gundel, Gellért aranyhármas séfjei is, folyik majd a bor és habzik a sör, csak győzzétek meginni. Idén első alkalommal pedig ingyenes borkóstoló kurzust is tartanak, Gellért-Borkollégium pop-up school néven. Mindez november 9-12. között. A kiállítók listája már most is hosszú és még folyamatosan bővítik a szervezők. További részletek ITT.
 
11. 10. Konyári liba-vacsoraest
 
Az Almásy Vendéglő következő eseményének középpontjában a liba lesz, mellé pedig kiváló borokkal készülnek a Konyári Pincészet jóvoltából. Megismerhetitek a balatonlellei családi pincészet történetét, akik bebizonyítják nektek, hogy a Balaton déli partján igenis fontos szerep jut a kékszőlőnek. Az est folyamán a borokat személyesen Szőllős Melinda mutatja be, aki a pincészetnél a kóstolók házigazdája. További részletek ITT.
 
Libát libára halmozunk
 
11.10-11. XIV. Szent Márton-napi Újborünnep

A villányi borok szerelmesei is örülhetnek, hiszen a Bock Pince asztaláról sem hiányozhat a liba. Akik már jártak itt, jól tudják, akik még nem, most megtudhatják, hogy milyen a Márton napi mulatság Bock-módra. Az idei évben a zenéről többek között a Budapest Bár és a KFT gondoskodik. Korlátlan étel- és újborfogyasztás, pincelátogatási lehetőség és felhőtlen szórakozás várható! További részletek ITT.
 
11.10-11. Novemberi újboros libalakomák a Vylyan Teraszon
 
Novemberben a jó pince- és borillat mellett az ínycsiklandó libafogások illata terjeng a Vylyan-nél. A gyönyörű 2017-es szüret eredménye már kóstolható az évjárat előhírnökeiben, a KAKAS Rozéban és a Bogyólében. Az újborokat pedig mi más kísérhetné, mint Szent Márton tiszteletére készített ínycsiklandó libafogások. További részletek ITT.
 
11.11 Libadalom Etyeken a Gasztrosétányon
 
November 11-én, szombaton 10.00 órától étvágygerjesztő libakülönlegességekkel, újborral és izgalmas programokkal várnak benneteket Etyeken. Sőt, még lúdfutammal is készülnök a szervezők: nevezz saját tuninglibáddal vagy válassz a szervezők által hitelesített szérialibákból és tereld végig a szőlőtőkék határolta Etyekringen – kellhet ennél több Márton napra?! További részletek ITT.
 
Libát libára halmozunk
 
11. 12. Márton napi Büféebéd
 
Szent Márton ünnepének alkalmával hagyományosan véget érnek a gazdasági munkálatok és megkezdődik a böjt előtti utolsó vigasság. Ekkorra elvetették az őszi búzát, s a hízott jószágokat is levágták. Hajdan a parasztok bérük egy részét liba formájában kapták, melyet fel is használtak az ünnepi lakomához. Élvezzed hát te is az őszi ételekből álló, gazdag büféebédet, és kóstolj friss újborokat a Corinthia Hotel Budapestben. További részletek ITT.
 
11.23. Dúzsi Tamás Jr - Liba - Gesztenyés
 
A legfrissebb szüretből a Márton napi rosé és újbor, a Pentaton, Grabóc, Syrah válogatás, libás ételek, és még ifj. Dúzsi Tamás is érekezik a Budai Gesztenyés Étterembe – aki nem mellesleg korosztálya egyik vezető tehetsége. Ismerjétek meg a borászt, érdekes történeteit, kiváló borait és az étterem által a borokhoz párosított mennyei ételeket. További részletek ITT.