Magyar Szüret Berlinben

Borászportál
2013. november 28., 19:47


Kiállítás - Huszonkét pincészet összesen száz borát, valamint libából, kacsából és mangalicából készült termékeket mutattak be Berlinben a Magyar Szüret nevű csütörtöki rendezvényen. A magyar borok és ételek a Német Parlamentáris Társaság adventi fogadásán debütáltak, amelyen Magyarország volt a díszvendég.
Magyar Szüret Berlinben
 
A szakmai fórumra több mint 150 kereskedőt, borszakújságírót, élelmiszeripari és gasztronómiai szakembert vártak, a berlini magyar nagykövetség csütörtök esti fogadásán pedig hétszáznál is több vendég vett részt, köztük magas rangú német politikusok, diplomaták, gazdasági és társadalmi szervezetek képviselői. A fogadáson a Budapest Bár zenekar adott koncertet, az esemény védnöke Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes volt.
A berlini magyar nagykövetség 2011-ben szervezett először szüreti napokat. A programsorozat célja a minőségi magyar bor németországi ismertségének növelése. A kiállítók neves pincészetek, az idén a badacsonyi, a villányi, a somlói és a szekszárdi borvidékről érkeztek. Hetven százalékuk a tavalyi Magyar Szüreten is bemutatkozott, és újra eljött, ami azt mutatja, hogy értékes lehetőségnek tartják a megjelenést a német fővárosban – mondta a helyszinen Poprády Géza, a Vidékfejlesztési Minisztérium közigazgatási államtitkára. „A magyar bor legfontosabb külföldi piaca Németország és Nagy-Britannia, és az idei rendezvény partnere az egyik legnagyobb németországi központú nemzetközi áruházlánc-üzemeltető csoport, így jó esély kínálkozik új üzleti megállapodások megkötésére is” – tette hozzá az államtitkár.
 
Winelovers borok az olvasás mellé