Megmutatja magát a Tokaj Kereskedőház

Borászportál
2015. március 17., 13:50


Az állami tulajdonban lévő, sztárborásszal dolgozó Tokaj Kereskedőház sosem kóstolt tételeivel ismerkedhetnek meg a vendégek a Tokaj Grand Nagy Tokaji Kóstoló mesterkurzusán.
Megmutatja magát a Tokaj Kereskedőház
Fotó: Trademagazin.hu
A Tokaj Kereskedőház Zrt. a borvidék legnagyobb borászata, amely az elmúlt években jelentős átalakuláson ment keresztül. A változások érintették a vállalat teljes egészét, az irányítástól kezdve, a saját szőlőterületek rekonstrukcióján át, az érlelő hordópark részbeni felújításáig. A pincészet a megújulást követően modern borászati feldolgozó technológiával készíti azokat a borait, amelyeket több mint 30 ország piacaira juttat el.
 
A borászati munkát 2013 tavaszától Áts Károly főborász, a 2012-es Év Bortermelője, a 100 pontos aszúboráról ismert szakember irányítja a kereskedőháznál. Áts 2002-ben készítette el az azóta legendássá váló, késői szüretelésű tokaji édes bort, az Áts cuvée-t, 2006-ban pedig a Wine and Spirit magazin 100 pontosra értékelte az általa készített 1999-es eszenciát. Tokaj-Hegyalján megválasztották Az év borászának, 2009-ben a Népszabadság Top 100 Bor versenyében a 2003-as Betsek aszúbora abszolút győztes, 2007-es száraz furmintja kategória győztes lett. 2012-ben megkapta a Borászok Borásza elismerést, és elnyerte az Év Bortermelője címet.
 
Megmutatja magát a Tokaj Kereskedőház
Áts Károly (Fotó: Nol.hu)
 
A Tokaj Grand Nagy Tokaji Kóstolón a kereskedőház megújult borászati technológiával készített borai mutatkoznak be, Ronn Wiegand vezetésével. A Tokajban élő nemzetközileg elismert szakember a világon elsőként szerezte meg mind a Master of Wine, mind a Master Sommelier címet. 
 
A mesterkurzus borsora önmagáért beszél, hiszen olyan – eddig nem kóstolható – tételek kerülnek a résztvevők elé, amelyek egyrészt jól bemutatják a cég szortimentjét és az új stílusra, minőségi célkitűzésekre is rálátást engednek.
 
A kóstolandó borok:
 
  • Tokaji Dry Cuvée 2014 (laborminta)
  • Tokaji Prémium Furmint száraz 2014 (laborminta)
  • Tokaji Kővágó Furmint száraz 2014 (laborminta)
  • Tokaji Késői Sárgamuskotály édes 2014 (laborminta)
  • Grand Selection Tokaji Késői Arany édes 2013
  • Tokaji Aszú 5 puttonyos 2013 (laborminta)
  • Tokaji Aszú 6 puttonyos Szarvas 2013 (laborminta)
 
Ha érdekel, mi rejlik a megújuló Tokaj Kereskedőház pincéiben, ha megkóstolnád azokat a borokat, amelyeken ezekben a hónapokban Áts Károly dolgozik, he habozz, jelentkezz a mesterkurzusra, hiszen mindössze 3000 forintért 7 különleges bort kóstolhatsz meg, egy nemzetközi szaktekintély vezetésével!
 
Tokaj Grand Nagy Tokaji Kóstoló, Tokaj Kereskedőház Mesterkurzus
Hárslevelű terem
Időpont: 18:30-20:00
Jegyár: 3000 Ft
 
A mesterkurzus jegyek csak a rendezvényre váltott belépőjeggyel együtt érvényesek!
 
Winelovers borok az olvasás mellé