Milyen borokat iszik a világ 2015 őszén?

Borászportál
2015. október 07., 21:08


Minden évszaknak megvan a maga slágerbora. Nyáron ritkán vágyunk egy nagytestű, tüzes vörösborra, a tél pedig nem a könnyű, fehér fröccsborokról szól. Mi volt a nyári kedvenc? Milyen őszi bortrendek várhatóak? Most választ kapunk a Vivino.com-tól!
Milyen borokat iszik a világ 2015 őszén?
Forrás: Monmary.com
A Vivino nagyon népszerű alkalmazás a borrajongók körében. Csak le kell fotózni a palack címkéjét, feltölteni, és a program kiadja az adott bor átlagárát, az eddigi fogyasztók értékeléseit és hozzászólásaikat. A programnak jelenleg közel 11 millió felhasználója van. Ez a világ legnagyobb boros közössége – hirdeti magáról az applikáció. 

A Vivino közzétette, hogy mi volt a nyár slágerbora (az eredmény nem túl meglepő), illetve előrejelezte az őszi bortrendet is. Mindebben a felhasználóik fogyasztási szokásai voltak segítségükre.

Az igazi férfi rózsaszínt iszik?

2015-ön nyarán óriásit robbant a rozé, különösen a férfiak körében, akik azzal a gondolattal vásárolták meg, hogy az „igazi férfi rózsaszínt iszik”. A vendéglátás és a média is tudomásul vette a trendet, hogy 2015 a rozé nyara volt. A rozé hájpot a Vivino adatok is alátámasztják: 2015 júliusában mérték a legmagasabb adatokat a fogyasztására.
 
Milyen borokat iszik a világ 2015 őszén?
Forrás: Witanddelight.com

Mi a helyzet a narancsborral?

A New York Post egyik cikkében a narancsbor kérdésével foglalkozott. A narancsborok valójában vörösbor technológiával elkészített fehérborok, amelynek következtében borostyán színűek és nagyobb tannintartalmúak. Egyre több cikk, hír jelenik meg erről a borkategóriáról, azonban a Vivino felhasználók körében még nem észrevehető a narancsborok fogyasztásának növekedése.

Őszi előrejelzés

A szicíliai borok egyre népszerűbbek a hazájukban. Augusztusban a Vivino olasz felhasználói minden idők legmagasabb átlagpontját adták a szicíliai boroknak: 3,75-öt. Az alkalmazást működtető cég szerint ez a tendencia folytatódni fog. Bár ezek a borok soha nem lesznek széles körben elérhetőek, még mindig megfigyelhető, hogy elsősorban az olaszok között népszerűek. 2015 augusztusában az összes elfogyasztott bor 9,8%-át tették ki a szicíliai tételek Olaszországban.
 
Milyen borokat iszik a világ 2015 őszén?
Forrás: Degustazioniagrappoli.blogspot.com

Oregoni pinot noir az ősz bora?

A nyáron stagnált az oregoni pinot noir fogyasztás, de a Vivino becslése alapján ősszel ismét emelkedni fog, sőt felülmúlja 2014-et is, hiszen továbbra is a bor népszerűségének növekedése várható. Az oregoni pinot noir így egyre nagyobb figyelmet kap.
 
 
Winelovers borok az olvasás mellé