Minden napra egy aszú: Babits Pincészet

Borászportál
2017. március 24., 08:14


A tavasz közeledtével újabb és újabb borokra, üde és izgalmas tételekre vágyunk. Figyeld napi ajánlónkat, ismerkedj meg a Tokaji Március legmenőbb aszúival.
Minden napra egy aszú: Babits Pincészet
Babits Prémium Tokaji Aszú 6 puttonyos 2013
 
Furmint és hárslevelű szőlőfajtánál bekövetkezett nemes rothadás következtében kialakuló aszúszemekből készült, és tölgyfahordóban több éven keresztül érlelt ez a különlegesség. Ez a 10 és 6 esztendős bor már önmagáért beszél, borversenyek állandó győztesei és a Világ összes Nemesédes borai  között is kimagaslóan megállják helyüket és képviselik magas szinten Magyarországot, Tokaj – Hegyalját.
Élvezeti értékük 10-12C-on a legkirályibb. Különleges alkalmak megkoronázásaként ajánljuk fogyasztani.
 
Minden napra egy aszú: Babits Pincészet
 
A pincészetről:
A szőlőkataszter I. osztályába tartozó szőlőbirtok a vulkanikus eredetű Zemplén hegység dél-délkeleti lejtőin találhatók. A család szőlői a Szegi határában fekvő Poklos dűlőben, valamint Olaszliszkán a Vay, és Tolcsván a Kincsem dűlőben helyezkednek el. A szőlőterületek égtáji fekvése kitűnő, s a tengerszint feletti magasságuk is optimális: 150-250 m-es fekvésükből kifolyólag sem a késő tavaszi, sem a kora őszi fagy nem károsítja az ültetvényeket, így a termés minősége folyamatosan a legjobb alapanyaggal látja el a pincészetet. Tokaj-Hegyalja legjellegzetesebb bora a Tokaji Aszú, valamint az édes és száraz Szamorodni, melyek alapanyaga a vidék jellegzetes szőlőfajtái a furmint, a hárslevelű és a sárgamuskotály.
Winelovers borok az olvasás mellé