Minden napra egy aszú: Babits Borászat Tokaji Aszú 6 Puttonyos 2016

Borászportál
2020. augusztus 12., 08:21


Ebben az évben sem maradnak a legkülönlegesebb magyar bor rajongói exkluzív kóstolóesemény nélkül. 2020. augusztus 20-án nyitja meg kapuit a Winelovers Tokaj Exclusive rendezvény. A borvidék legnagyobb hazai kóstolóját, a Tokaji Márciust évről-évre sikerre vivő Winelovers ezúttal a legfontosabb nemzeti ünnepünkön szervez kóstolót. Kedvcsinálóként addig minden nap bemutatunk egyet az Aszú Terem tételeiből.
 
Minden napra egy aszú: Babits Borászat Tokaji Aszú 6 Puttonyos 2016
Analízis
 
  • Alkohol: 12,5%vol
  • Sav: 8 g/l
  • Cukor: 195 g/l
  • Szőlőfajta: Furmint
  • Dűlő: Poklos dűlő

Borleírás

A Furmint szőlőfajtánál bekövetkezett nemes rothadás (botritis cinerea) következtében kialakuló aszúszemekből készült és tölgyfahordóban két éven keresztül érlelt tokaji borkülönlegesség. Ez bor önmagáért beszél, a világ összes nemes édes borai között is kimagaslóan megállja helyét. Élvezeti értéke 10-12⁰C-on a legkirályibb. Különleges alkalmak megkoronázásaként ajánljuk fogyasztani.
 


Borászatról

A Babits Borászat tradicionális hagyományai hatással vannak a mai bortermelésre. A családnak 22 hektárnyi első osztályú szőlőültetvénye van Szegi és Tolcsva környékén, ahol nem csak hagyományos, hanem új stílusú borokat is készítenek. A család borai mind hazai, mind nemzetközi borversenyeken kiemelkedő eredményeket érnek el.
 
Babits Borászat „Egy palacknyi kifinomultság”
Winelovers borok az olvasás mellé