Minden napra egy aszú: Csubák Tokaji 6 Puttonyos Aszú 2008

Borászportál
2019. március 15., 09:00


2019-ben ötödjére érkezik a Tokaji Március Nagykóstoló, ahol csupa izgalmas tokaji tétel mutatkozik be a rendezvény Aszú Termében. Figyeld napi ajánlónkat, és ismerkedj meg a különterem legmenőbb tételeivel. 
Minden napra egy aszú: Csubák Tokaji 6 Puttonyos Aszú 2008
Csubák Családi Pincészet, Tokaji 6 Puttonyos Aszú 2008
 
Szalmasárga megjelenés, lendületes, kellemes mézes illat, amelyben nagyon szép botritisz mellett kajszibarack, mandarin, fiatalos, de nem tolakodó hordóhatás, keleti fűszerek jelentik a részleteket. Kóstolva gyönyörű savakat és arányos édességet kapunk. Nagyszerű aromatika szinte bele lehet mélyedni. Felsorolni is nehéz, hogy mennyi minden van ebben a borban. Rendkívül elegáns és hosszú lecsengésű tétel. 

Alkoholtartalom: 10%
Cukortartalom:159 gramm/liter
Savtartalom: 8 gramm/liter
 

"A családunk 1990-es évek elején kezdte borászati tevékenységét kezdetben csak szőlőtermesztéssel foglalkoztunk későbbiekben sor került a termés feldolgozott formában való étékesítésre is. Mára közel 50 hektáron termeljük a Tokaji borvidék három fő fajtáját /Furmint, Hárslevelű, Sárga muskotály/. Mádtól-Tolcsváig terjedő kiemelkedő első osztályú dűlőikben. A tradicionális borkészítést tartjuk szem előtt, így nagy szerepe van a nemes penésszel borított pincékben lévő kisméretű (220l) Zempléni tölgyfa hordóknak, melyben a boraink kategóriától függően több évig is érlelődhetnek. A pincészetünk borpalettáján megtalálható a ma divatos friss gyümölcsös íz világú fiatal borok is /cuvée, késői szüretelésű furmint, hárslevelű, sárgamuskotály/. A sok nehéz munkánk gyümölcse többször is megmutatkozott az elmúlt években. Büszkék vagyunk a hazai borversenyeken elért nagyszerű és kiemelkedő eredményeinkre."

>>> A Tokaji Március Nagykóstolóról bővebben ITT olvashat.