Minden napra egy aszú: Ferdinánd Pincészet

Borászportál
2017. március 26., 10:02


A tavasz közeledtével újabb és újabb borokra, üde és izgalmas tételekre vágyunk. Figyeld napi ajánlónkat, ismerkedj meg a Tokaji Március legmenőbb aszúival.
Minden napra egy aszú: Ferdinánd Pincészet
Ferdinánd Pincészet - 2008 Tokaji Aszú, 5 puttonyos, Szent Tamás dűlő
 
Érett aranysárga színű bor. Ízében az érett őszibarack, aszalt gyümölcsök, vanília, méz, hebalitás és sárgadinnye jelenik meg. A nagyon erős gyümölcsös ízben a mézes karakter kellemes savszerkezettel párosul, ami a 123 gramm cukortartalommal szép egyensúlyban van. Erőteljes és hosszú bor, ami mégis könnyed eleganciával rendelkezik. Hosszú utóíze van, amit a tölgyfahordós ízjegyek, mineralitás, aszalt szilvás jegyek vezetnek le.
 
Minden napra egy aszú: Ferdinánd Pincészet
 
A pincészetről: 
A Ferdinánd Pincészet 2007 nyarán indult útjára. A vállalkozás a már meglévő kis családi gazdaságot fejlesztette tovább. A szőlőtermesztés és a borászat terén nagy tapasztalattal rendelkeznek. A pincészet kezelésében 2 hektár szőlő van, ezek a Szent Tamás, a Padi-hegy és a Gyötrik dűlőkben találhatóak. Furmint és Hárslevelű fajtákkal dolgoznak, és dűlőszelektáltan szüretelik azokat. A pincészet célja, hogy a dűlők egyediségét hangsúlyosabbá tegye a borokban. Ezért terméskorlátozást és precíz borászati eljárásokat alkalmaznak. A borok zöme fahordós erjesztést és érlelést kap.
Winelovers borok az olvasás mellé