Minden napra egy aszú: Naár Családi Pince és Szőlőbirtok Tokaji Aszú 5 puttonyos 2016

Borászportál
2020. augusztus 08., 07:53


Ebben az évben sem maradnak a legkülönlegesebb magyar bor rajongói exkluzív kóstolóesemény nélkül. 2020. augusztus 20-án nyitja meg kapuit a Winelovers Tokaj Exclusive rendezvény. A borvidék legnagyobb hazai kóstolóját, a Tokaji Márciust évről-évre sikerre vivő Winelovers ezúttal a legfontosabb nemzeti ünnepünkön szervez kóstolót. Kedvcsinálóként addig minden nap bemutatunk egyet az Aszú Terem tételeiből.
Minden napra egy aszú: Naár Családi Pince és Szőlőbirtok Tokaji Aszú 5 puttonyos 2016
Az aszúszem és az alapbor is furmint, Hercegkút Gombos-hegy dűlőről. 1964-es telepítés, riolit alapkőzeten. Kádár: Kalina Cooper, 226L, 3 év Illatában, citrusos friss, botritiszes. Ízében magas sav jellemzi, ami egyensúlyban tartja a bort.
 
Érlelés: tölgyfahordó
Alkohol: 11 % vol
Cukortartalom: 134 g/l
Fajta: 100% Furmint,
Fogyasztási hőmérséklet: 12-14 °C
 
 
Immár két generáció készít borokat náluk a Gomboshegyen, de az idősebb és a fiatalabb is rendelkezik tapasztatokkal bőven. Az útjuk elején tartanak egyelőre, komoly bővülések előtt állnak területileg is. A munka abszolút fel van osztva a családtagok közt: valamihez mindenkinek van szakmája, kinek a szőlő telepítéséhez, kinek a borkészítéshez. Jelenleg hat dűlőben 9 hektár területen művelik szőlőiket (60% furmint, 25% hárslevelű, 10% sárgamuskotály), idősebb, 40-50 éves tőkékkel is rendelkeznek.
 
Winelovers borok az olvasás mellé