Minden napra egy aszú: Öreg Király Dűlő Tokaji 6 puttonyos Aszú Válogatás 2013

Borászportál
2018. március 09., 08:00


A tavasz közeledtével újabb és újabb borokra, üde és izgalmas tételekre vágyunk. Figyeld napi ajánlónkat, ismerkedj meg a Tokaji Március Škoda Schiller - Tokaji Különlegességek Termének legmenőbb aszúival.
Minden napra egy aszú: Öreg Király Dűlő Tokaji 6 puttonyos Aszú Válogatás 2013
Barta Pince, Öreg Király Dűlő Tokaji 6 puttonyos Aszú Válogatás 2013
 
Hoppá! Ez a bor a 2018. évi Tokaj Márciuson debütál! A pincészet itt mutatja be először a nagyközönség és a szakma számára ezt a csodaszép tételt. 
 
Az elmúlt évtized egyik vitathatatlanul legjobb évjáratban első osztályú furmint-aszúszemeket áztattak mintegy két napig erjedő furmintmustba, majd a kierjedt bort két évig érlelték magyar tölgyben. Rendkívüli édességtartalma és viszonylag alacsony savai ellenére meglepően egyensúlyos, ami az egyedülálló termőhely ásványosságának is köszönhető.

Maradékcukor: 246 g/l | sav: 7 g/l | alkohol: 9 g/l
 

"Célunk, hogy az Öreg Királyt, ezt a különleges területet a lehető legeredetibb formájában megóvjuk a következő nemzedékek számára. Mivel a birtok „átaludta” a kemikáliákat korlátozás nélkül használó évtizedeket, így a talaja ma is érintetlen. A szőlőművelés során törekszünk az organikus módszerek használatára, borainkat pedig a lehető legkisebb technológiai beavatkozással és maximális tisztasággal készítjük. E szemléletmódnak megfelelően boraink szinte kizárólag spontán erjednek, ily módon a szőlőben és a pincében található, természetes élesztők munkájára bízzuk magunkat.  Fontosnak tartjuk, hogy boraink tükrözzék különleges termőhelyük egyedi adottságait, és a talaj, a dűlőnk fekvése, az adott évjáratra jellemző időjárási viszonyok, valamint munkatársaink egyénisége mind egy-egy egyedi és megismételhetetlen tételben öltsenek testet" - mesélték a pincészetnél, ahol narancsos créme brulée mellé ajánlják az Aszú Válogatást. 
 
Előző napi aszú ajánlónkat ITT tekintheti meg.
Winelovers borok az olvasás mellé