Minden napra egy aszú: Royal Tokaji

Borászportál
2017. március 09., 09:19


A tavasz közeledtével újabb és újabb borokra, üde és izgalmas tételekre vágyunk. Figyeld napi ajánlónkat, ismerkedj meg a Tokaji Március legmenőbb aszúival.
Minden napra egy aszú: Royal Tokaji
Royal Tokaji 6 puttonyos Aszú 2013

Szőlőfajták: furmint, hárslevelű, zéta
Érlelés: Zempléni tölgyfahordóban 2 évig
Palackozás ideje: 2016. május 18.
Maradék cukortartalom: 188,3 g/l
 
Minden napra egy aszú: Royal Tokaji
 
Illatban és ízében is megjelenik a narancshéj, valamint a naspolya. A tartalmas bort friss, ropogós savak teszik üdévé. Az igen hosszú lecsengését végül érett sárgabarack aromája zárja.
 
A pincészetről:
A Royal Tokaji Borászat 1989-ben jött létre, központja Mádon található. A cég alapítói között megtalálható a világ legelismertebb borszakírója, Hugh Johnson, "A világ bor-atlasza" című nagysikerű könyv szerzője. A Royal Tokaji küldetésének tűzte ki Hegyalja csodálatos értékeinek megmentését, a kiemelkedő minőségű tokaji borok készítését, a dűlőszelekció létrehozását és a tokaji borok világhírnevének visszaszerzését. A Mád főtéren található borászat egyik fő büszkesége a XIII. századi borospince. E gazdag történelmi múlttal rendelkező, mintegy 1000 méter hosszú pincerendszerben érlelődnek a nagy Furmintok és az aszúborok. A Royal Tokaji termékválasztékában megtalálható a száraz Furmint, a Sárgamuskotály és az 5 és 6 puttonyos Aszúkon át az Aszú Esszencián és a Natúr Esszencia, valamint megszületett egy kései szüretelésű édes borkülönlegesség, mely a cég főborászának, Áts Károlynak nevét viseli. Az "Áts Cuvée" egy igazi sikertörténet, mely csodálatos, gyümölcsös ízvilágával és beltartalmi értékeivel hamar nagy népszerűséget vívott ki a magyar borkedvelők körében. A Royal Tokaji ma már több mint 30 országba exportál, borai a világ öt kontinensén elérhetők a vásárlók számára.
Winelovers borok az olvasás mellé