Minden napra egy aszú: Tokajicum 5 Puttonyos Aszú 2014

Borászportál
2019. március 09., 09:00


2019-ben ötödjére érkezik a Tokaji Március Nagykóstoló, ahol csupa izgalmas tokaji tétel mutatkozik be a rendezvény Aszú Termében. Figyeld napi ajánlónkat, és ismerkedj meg a különterem legmenőbb tételeivel. 
Minden napra egy aszú: Tokajicum 5 Puttonyos Aszú 2014
Tokajicum 5 Puttonyos Aszú 2014

Aranysárga szín. Illatában egy kevés oxidáció mellett gomba, avar és némi füstölt húsos jelleg bukkan fel. Szájban édes, friss savak, aszalt gyümölcs, datolya, füge, mézes textúra és közepes test jellemzi. Kajszilekvár, kapor, fűszerek és köves Ízjegyek is megmutatkoznak.
Ételajánlat: gyümölcsös desszertek mellé ajánljuk. 2014-ben Borkiválóság lett. 
 
Cukortartalom: 129,7 gramm/liter. Savtartalom: 8,36 gramm/liter
 

"Borházunk Tarcalon helyezkedik el, 20 ha-on gazdálkodunk Tarcal és Mád határában elterülő ültetvényeinken. Pincészetünket 2002-ben alapította korábbi tulajdonosa, ekkor épült fel a mediterrán stílusú borház és a modern technológiával felszerelt pince. Jelenlegi tulajdonosunk 2007 óta vezeti borházunkat. Évente 130 000 palack, Tokaj értékeit tükröző bort értékesítünk, melyek elsősorban a belföldi kiskereskedelmi hálózatokon keresztül jutnak el az igényes borfogyasztókhoz.

Nem volt könnyű feladat belépni a piacra évekkel ezelőtt a Tokajicum borokkal, így olyan borokkal jelentünk meg, melyek másoknak nem voltak. Innen indult zászlóshajónknak, a Kedvesnek a története, ami jellegzetes, elegáns papírcsomagolást kapott, és azonnal rendkívül népszerű lett a fogyasztók körében. Ezek után pedig több, sikeres terméket mutattunk be a tokaji borok kedvelőinek. Kezdetben a 3 puttonyos aszút, később a szamorodnit tettük díszdobozba, és mellé csomagoltunk egy kerámia borhűtőt. A 6 puttonyos aszúhoz pedig Sárospatakon készíttettünk libamáj sütőt, amely leginkább Karácsony és Húsvét környékén népszerű a bort ajándékozók körében.

A borászatunk főborásza és szőlészeti vezetője Butella László, aki 16 éves kora óta dolgozik a szőlőben. 3 szőlőben eltöltött év után pincevezetőként helyezkedett el, majd minőségellenőrként folytatta pályafutását, amit főborászként eltöltött évei követtek Tokaj-Hegyalja több borászatnál. Borászatunk és szőlészetünk munkáját 3 éve irányítja.

Filozófiánk a jelen lehetőségeit kihasználva a múlt értékeire támaszkodva a jövő felé tekintő borokat készíteni. Mindig kísérletezünk, törekszünk a megújulásra. Technológiánk csiszolása, ültetvényeink korszerű művelése, boraink letisztultsága, kiemelkedő minősége, egyedi megjelenése fontos célunk."

>>> A Tokaji Március Nagykóstolóról bővebben ITT olvashat.
Winelovers borok az olvasás mellé