Minden napra egy pezsgő: Garamvári Brut Nature 2015

Borászportál
2018. június 06., 08:00


A nyár beköszöntével egyre inkább vágyakozunk az izgalmas és jéghidegre hűtött pezsgőkre is. Éppen ezért készítettük el napi ajánlónkat; ismerkedj meg a 2018-as Pezsgő Június legmenőbb magyar tételeivel!
Minden napra egy pezsgő: Garamvári Brut Nature 2015
 Garamvári Brut Nature 2015
 
Palackban érlelt pezsgő fele-fele arányban chardonnay és pinot noir alapborokból, Balatonboglárról. A tradicionális jelleg a legjobban ebben a  Garamvári pezsgőben fedezhető fel, miután a hozzáadott mintegy 15 ml dozázs (másik degorzsált pezsgőből – zero cukor) biztosítja a nyers pezsgő íz és zamat világát.
 
A pezsgő jellegét alapvetően a hosszú érlelés következtében végbemenő autolizis szabja meg, melynek révén az elhalt élesztőből származó autolízátumok koncentrált formában jelennek meg. A Brut Nature pezsgőt tehát a kitünő alapboron túl a másoderjesztést követő hosszú érlelés és cukormentes dozázs foglalja egybe. Elsősorban a nagyon száraz borok kedvelőinek javasoljuk a Brut Nature kiválasztását.
 
 
Garamvári Szőlőbirtok
 
A Garamvári Szőlőbirtok családi vállalkozás, amely a családfő Garamvári Vencel borászmérnöki képzettségén és több évtizedes borászati tapasztalatain nyugszik. A szőlőbirtok a Balaton déli partján a borvidék legjobb dűlőiben található területeket mondhatja magáénak. A budafoki, egyedülálló adottságokkal rendelkező, óriási alapterületű pince minden jel szerint a pezsgőgyártásra termett. Minden egyes palackban külön élet lakozik, szorgalmas élesztőgombák milliói termelik a gyöngyfűzérszerű szén-dioxidot és testük feláldozásával átadják finom illatukat és ízüket az érlelődő pezsgőnek.

Előző napi pezsgőajánlónkat IDE kattintva meg is nézheted. 
 
 
 
Winelovers borok az olvasás mellé