Minden napra egy pezsgő: 2HA Rizling Methode Traditionelle 2014

Borászportál
2018. június 05., 08:00


A nyár beköszöntével egyre inkább vágyakozunk az izgalmas és jéghidegre hűtött pezsgőkre is. Éppen ezért készítettük el napi ajánlónkat; ismerkedj meg a 2018-as Pezsgő Június legmenőbb magyar tételeivel!
Minden napra egy pezsgő: 2HA Rizling Methode Traditionelle 2014
2HA Rizling Methode Traditionelle 2014
 
Hagyományosan, palackban érlelt pezsgő a Szent György-hegyről. A pezsgő alapborai (60% oalszrizling, 10% rajnai rizling, 30% pinot gris) 6 hónapon keresztül érlelődött hordóban, finom seprőn. A szűretlen tételt további három évig érlelték palackban, végül 2017. novemberében degorzsálták. ízben krémes, a gyümölcsök inkább háttérben maradnak, élénk, vibráló savak.
 
2HA Szőlőbirtok és Pincészet
 
A 2HA Szőlőbirtok és Pincészet  a badacsonyi borrégióhoz tartozó Szent György–hegyen műveli a maga immár 2x2 hektárnyi szőlőjét. A név a birtok apró méretét jelzi, így ez a garancia arra, hogy képesek a területeiket teljes odafigyeléssel és odaadással művelni, a termésből pedig a lehető legjobb bort készíteni. Boutiqe-borászatuk filozófiája nem a jelenről szól, hanem az útról amely sohasem ér véget. 
 
 
A déli fekvésű területeik mikroklímája, és a változatos, ásványokban gazdag vulkáni eredetű élő talaj teszi lehetővé ezt a kísérletezést. Boraik mindegyike kizárólag hordós érlelésű, a fehér és a vörösborok jó része pedig fában is erjed.
 
A természetesség jegyében kerülnek minden olyan beavatkozást ami a bor eredeti aromagazdagságát csökkentené. Kerülik a derítést, és a fehérboraik is szűretlenek, és a holdnaptár szerint palackozzák őket.
 
A borvidéken ma még szokatlan módon a hangsúlyt a vörösborokra helyezték, amivel csak a filoxéravész előtti balafonfelvidéki hagyományokat követik. A fajtaválasztékukban Magyarországon egyedüliként kísérleteznek az ősi etruszk eredetű toszkán sangiovesevel, amiből Tabunello néven készítik boraikat.
 
Előző napi pezsgőajánlónkat IDE kattintva meg is nézheted. 
Winelovers borok az olvasás mellé