Minden napra egy pezsgő: Nádas Pearl of V

Borászportál
2018. június 07., 10:00


A nyár beköszöntével egyre inkább vágyakozunk az izgalmas és jéghidegre hűtött pezsgőkre is. Éppen ezért készítettük el napi ajánlónkat; ismerkedj meg a 2018-as Pezsgő Június legmenőbb magyar tételeivel!
Minden napra egy pezsgő: Nádas Pearl of V
Nádas Borműhely, Pearl of V
 
Két évig tradicionálisan, palackban érlelt, évjárat nélküli pezsgő Etyekről. A recept éppoly különleges, mint maga a pezsgő: 60% Viktória gyöngye, 20% olaszrizling és 20% rajnai rizling. 
 
 
2011-ben készítették el első boraikat Etyeken az Öreghegy lábánál az 1879-ben épült, helyi védelem alatt álló présházban, pincében. Céljuk bemutatni az Etyek-Budai Borvidékben és az adott évjáratban rejlő lehetőségeket mind világfajtákon (chardonnay, sauvignon blanc, szürkebarát, zöldveltelíni, pinot noir), mind hazai fajtákon keresztül (királyleányka, Viktória gyöngye). Jelenleg 3,5 hektáron gazdálkodnak, 7-8000 palack bort és 1-2000 palack pezsgőt készítenek évente, többnyire a 'mainstream'-től eltérő és dűlőszelektált formában. Eddig kétféle pezsgőt hoztak forgalomba, egy fehéret és egy rosét. Jelenleg négy fajta pezsgőjük van palackos érlelés alatt, a pincében pedig még négy alapbor vár töltésre.
 
Előző napi pezsgőajánlónkat IDE kattintva meg is nézheted. 
Winelovers borok az olvasás mellé